Yazılıma Başlamak İsteyenlere Önemli İpuçları

Yazılım Teknotel

Günümüzde dijital alanda yapılan işler oldukça popüler. Mobil oyunlar, uygulamalar ve web siteleri fazlasıyla göz önünde olduğu için birçok kişi yazılımcı olarak bu dünyanın içerisinde yer alma planları yapar. Herhangi bir işin popüler olması, onun yapılabilirliğini kolaylaştırmaz. Bu yüzden yazılım işine girişmeden önce hem kendiniz hem de işin zorlukları ile ilgili objektif kararlar almanız gerekir.

Yazılımcı olmak da diğer her iş gibi sabır ve emek gerektiren bir iştir. Tüm araştırmalarınız sonucunda yazılımcı olma fikrine hala sıcak bakıyorsanız, işiniz ile ilgili ilk karar vermeniz gereken noktalar; Mobil yazılım mı yoksa web yazılım mı ve back-end mi, front-end mi çalışacaksınız? Bu iki konuda alacağınız karar sizi kullanmanız gereken yazılım diline yönlendirir. Çünkü her alanda farklı yazılım dili kullanılır.

Yazılım öğrenmenin yanı sıra donanım hakkında da bilgi sahibi olmak önemlidir. Bulut sunucu veya diğer sunucuların özellikleri bilip anlamak da size yardımcı olacaktır.

Kendinizden Emin Bir Şekilde Hedef Belirleyin

Hedef belirlemek, her iş alanı için atılması gereken temel adımdır. Hedef belirledikten sonrası için bir hareket planı hazırlamak her zaman kolaydır. Yazılım ile ilgili öncelikli hedefiniz; web – mobil ve back-end ile front-end arasında bir seçim yapmak olmalıdır.

Sonraki adım hedefiniz ile ilgili eğitim almak olmalıdır. Hayata yeni hazırlanıyor ve üniversite eğitimi almayı planlıyorsanız, Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar Mühendisliği okumak hedeflerinizi gerçekleştirmek adına faydalı olur.

Mevcut bir iş sahibi iseniz ve sektör değişikliği planları yapıyorsanız, kendinizi geliştirmek adına yazılım ile ilgili kurslara katılabilirsiniz. Programlama dilleri, yazılım geliştirme ve bilişim sektörüne ait pek çok şeyi bu kurslar aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

Yazılım Geliştirin Ve Portfolyo Oluşturun

Bir eğitim programına katıldıktan sonra teorik olarak öğrendiklerinizi pratik olarak sık sık uygulamanız önemlidir. Öğrenilen bilgiler uygulandıkça pekişir ve gelişir. Öğrenilen bilgilerin uygulanmasının yanı sıra, yeni gelişmelerden haberdar olabilmek ve yeni teknolojileri öğrenebilmek için gündemi takip ederek kendinizi geliştirmek çok önemlidir. Yerli ve yabancı kaynakları da takip ederek bu alanda mesleki gelişim sağlayabilirsiniz.

Pratik yaparken projeler de üretebilirsiniz. Ürettiğiniz projeler hayata geçirilmemiş olsa bile pes etmeden devam etmeniz gerekir. Projeleriniz ile online portfolyo oluşturabilirsiniz. Üstelik iş başvurularında CV’nizi portfolyo ile desteklemek sizin için avantajlı olur. Her işin kendine göre çeşitli zorlukları vardır. Önemli olan hedeflediğiniz işe inanmak ve pes etmeden devam edebilmektir.

Yazılımcılık günümüzün en önemli mesleklerinden biri haline gelmiştir. Birçok programın temelini oluşturan yazılımlar maliyetli olabilir. Bu sebeple birçok kişi yazılım lisans kiralama ile süreçlerini devam ettirir. Bu konuda daha fazla bilgi için “Yazılımınızı Kiralayın Yüksek Maliyetten Kurutulun” yazımız size bilgi verebilir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Yazılıma Başlamak İsteyenlere Önemli İpuçları ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz