Akılda Kalıcı Bir Domain İçin Püf Noktaları Nelerdir?

Domain alacağınız zaman öncelikle akılda kalıcı bir alan adı bulmanız gerekir. Ardından bulduğunuz domainin sorgulamasını yapabilir ve alınabilir olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Web sitenizin ulaşılabilir olması için en önemli konuların başında gelen alan adı, anlaşılır ve sade olmalıdır. Böylece bu ismi duyan herkes, o sitede ne olduğunu bilir ve sayfaya erişim sağlamak istediğinde tereddüt etmeden doğrudan siteye giriş yapabilir. Alan adı markanızın değerini yükseltir ve online itibarınızı iyi yönde geliştirir. Bu nedenle kullanıcılar üzerinde ilk izlenimi oluşturan domain isminin titizlikle seçilmesi gerekir.

Doğru Domain Uzantısı Seçimi

Alan adı uzantısının seçimi yapılırken titiz davranmalısınız. Doğru uzantı, alan adınızın kalitesini yükselteceği gibi, yanlış bir karar ters etki yaratabilir. Günümüzde dünya genelinde en çok kullanılan alan adı uzantıları;

  • .com
  • .net
  • .org şeklindedir.

Bununla birlikte en büyük markaların alan adlarının uzantılar çoğu zaman “.com”dur. Türkiye’de com.tr uzantısı da sıklıkla tercih edilir. Bu nedenle kullanıcılar daha çok ‘com’ uzantısıyla domainlerini yazma eğilimi gösterir.

Özgün ve Basit Domain Tercihi

Alan adı seçimi sürecinde öncelikle seçilen domainin özgün ve basit olması gerekir. Bu sayede alan adı akılda kalıcı olur ve ihtiyaç duyulduğunda anında hatırlanır. Markanız için domain alacağınız zaman sosyal medyada, Google’da rahatlıkla kullanılan bir seçenek tercih edilmelidir. Ayrıca “-“ ya da “.” gibi noktalama işaretlerinin yer almadığı domainler çok daha idealdir. Bu durum kullanıcılar açısından olumlu bir etki yaratır ve sayfanızın çok daha ulaşılabilir olmasını sağlar.

SEO Uyumlu Domainin Sağladığı Avantajlar

Domain içerisinde markanın faaliyet gösterdiği alanda yer alan anahtar kelimelerden biri kullanılmalıdır. Bu sayede arama motoru sonuçlarında web sitesinin çok daha üst sıralarda görünmesi sağlanır. SEO çalışmalarına özen gösterilerek, alan adının uygun bir anahtar kelimeyle kombinasyon şeklinde yapılması gerekir. Böylece web sitenizin trafiği otomatik olarak artış gösterir ve markanın bilinirliği artar. Anahtar kelime seçimi ise özenle yapılmalı, akılda kalıcı ve dikkat çekici bir kelime belirlenmelidir. Bu tür seçimler kullanıcıların domaini gördüğü gibi web sitesinin faaliyetlerini ve hizmetlerini anlamasına imkân verir. Alan adı konusunda daha fazla da bilgi isterseniz tıklayabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Akılda Kalıcı Bir Domain İçin Püf Noktaları Nelerdir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz