Hangi Bulut Yedekleme Programı Seçilmeli?

Teknotel Hangi Bulut Yedekleme Programı Seçilmeli?

Bulut yedekleme için kullanılan birçok program vardır. Peki, bulut yedekleme programı hangileridir? İşte bulut yedekleme ile ilgili tüm detaylar:

Bulut Yedekleme Nedir?

Bulut yedekleme, bilgisayar ve sunucularda yer alan verilerin, dosyaların internet aracılığı ile uzak sunuculara depolanması işlemine denir. Bulut depolama ve bulut yedekleme kavramları birbirinden farklı kavramlardır. Bugün internet üzerinden kullanılabilen birçok ücretsiz bulut depolama uygulaması vardır. Bu uygulamalar kurumsal yedekleme değil kişisel verilerin depolanması işlemini yaparlar. Kurumsal şirketler için asıl önemli olan verilerin yedeklenme işlemidir. Bulut yedekleme programı aracılığı ile Excel, Word gibi dosyalarda bulunan veriler yedeklenir.

Bulut Yedekleme Programları

Bulut yedekleme programı olarak şu programları sıralayabiliriz:

Backblaze: En popüler bulut yedekleme programlarından biridir. Windows ya da Mac bilgisayarlardan kolaylıkla yedekleme işlemi yapılabilir. Kullanıcılar, yedekleme, geri yükleme ve depolama işlemlerini Backblaze uygulaması ile rahatlıkla yapabilir. Düşük ücret ödeyerek uygulamayı kullanabilirsiniz.

Carbonite: Carbonite programı küçük ve orta ölçekli işletmelere çevrimiçi yedekleme hizmeti veriyor. Bunun yanı sıra yedekleme hizmetini artık mobil kullanıcılara da sunmaya başladı. Yedekleme sırasında güvenlik önlemleri alan program, fotoğraf veya videoların yedeklenmesi ve geri yüklenmesi gibi hizmetleri kullanıcılara sunuyor.

SpiderOak: Yedekleme, senkronizasyon, görüntüleme ve geri yükleme gibi hizmetleri kullanıcılara sunan SpiderOak, Zero Knowledge adında bir algoritma ile çalışıyor. Bu algoritma sayesinde verilerinizi veya dosyalarınızı sadece siz görebiliyorsunuz. Esas oluşturduğunuz şifreyi sadece siz biliyorsunuz ve bu şifre hiçbir şekilde açığa çıkmıyor.

Bulut Yedekleme Nasıl Çalışır?

Bulut Yedekleme Nedir? “Sunucu ve bilgisayarlara yüklenen yazılımlar aracılığı ile belirlenen programlar arasında bağlantı kurulur ve bilgisayar ve sunucular yedeklenir. Yedek olarak alınacak olan veriler veya dosyalar belirlendikten sonra belirtilen tüm veri dosyaları şifrelenir ve kullanılacak programın sunucularına transfer edilir.” Yedekleme işleminde sadece istenilen dosyalar yedeklenir. Örneğin, sadece kritik önem taşıyan dosyaları yedeklemek isteyebilirsiniz. Hangi verilerin yedeklenmesini istiyorsanız o veriler program aracılığı ile yedeklenir. Bulut yedekleme sonucunda dosyaların bozulması, silinmesi ve kaybolması gibi durumlarda verilerin kurtarılması çok kolaydır. İnternet bağlantısı ile şifre ve kullanıcı adı girilerek verilerin yedeklenmiş olduğu programa girilir ve verilere ulaşılır.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Hangi Bulut Yedekleme Programı Seçilmeli? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz