Alan Adı Satın Alma

Herhangi bir konuda ya da içerikte internet sitesi satın almak isteyen kişilerin bilmesi gereken durumlardan biri olan alan adı satın alma yani bir diğer deyişle “domain” satın alma bu alanda işler yürütmek isteyen kişilerin uzmanlaşması ve hakkında yorum yapabilecek kıvamda olması gereken detaylardan biridir. Peki, nedir bu alan adı satın alma ve nasıl işlemler sonucunda yapılabilir? Bu yazıda bu gibi soruların detaylı açıklamalarına ulaşabilirsiniz.

Alan (Domain) Adı Nedir?

Eğer bir internet sitesine sahip olmak istiyorsanız yapmanız gereken işlemlerin başında alan adı yani domain name almak gelmektedir. Alan adı bir internet sitesinin internet ortamında yer almasına yarayan etmendir. İnternet sitenizin tam adresi aynı zamanda alan adına karşılık gelmektedir. Yani internet adresiniz sizin alan adınızı belirleyen bir faktördür denilebilir. Alan adı aynı zamanda belirtilen internet sitelerine girilmesini kolaylaştıran bir yöntemdir. Eğer alan adı gibi bir kavram ve sistem olmasaydı internet siteleri için uzunca bir IP adresi kullanımı şart koşulmuş olacaktı. Yani alan adı internet adresinin kolay ulaşımına ve sadeleşmiş haline verilen bir isimdir de denilebilir.

Alan Adınız Nasıl Satın Alabilirsiniz?

Eğer bir blog yöneticisi iseniz ya da işiniz ile ilgili bir internet sitesi açmayı planlıyorsanız öncelikle bir alan adına sahip olmanız gerekmektedir. Aracı firmalar vasıtası ile alan adları satın alabilmeniz oldukça mümkündür. Alan adı satın alacağınız siteye girerek size ve sitenize en uygun olan alan adını belirtilen kısma girmeniz gerekmektedir. Eğer önceden tasarlamış olduğunuz alan adı bir başka kişi tarafından kullanılmıyorsa bu alan adını siz satın alabilirsiniz. Bu işlem tıpkı herhangi bir siteye üye olurken alınan nick name uygulamasına benzemektedir ve alımı da oldukça kolaydır.

Alan Adı Uzantıları Nelerdir?

Alan adı satın alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise alan adı uzantılarıdır. Aslında herkesin aşina olduğu bu uzantıları seçerken özen göstermekte fayda vardır. Örneğin Com, Net, Org, Gov, Edu ve Tr en sık kullanılan ve tercih edilen alan adı uzantılarıdır.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Alan Adı Satın Alma ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz