Modern Veri Yedekleme Stratejisi: Cloud Backup

Teknotel Blog-Cloud Backup stratejisi-2

Geleneksel yöntemlerin riskli, pahalı ve karmaşık olması sebebiyle günümüz iş dünyası yedekleme için artık alternatif ve yenilikçi yöntemler tercih ediyor. Çünkü mevcut altyapı, eski yedekleme ve yedekten geri dönme yöntemleri veri kayıplarının en aza indirilmesi ve hızlı bir şekilde kurtarılması noktasında çok yetersiz kalıyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, herhangi bir doğal afet sonrasında küçük işletmelerin %40 ila %60’ı faaliyetlerine devam edemiyor. Aynı şekilde firmaların neredeyse 4’te 3’ü, ilk 5 gün içerisinde veri ve altyapısını geri getiremezse bir yıl içerisinde iflas ediyor. Sonuç sadece bununla da sınırlı değil; firmalar en ufak bir veri kaybı ile müşteri kaybından yasal yaptırımlara kadar pek çok ciddi sorunla da karşılaşabiliyor. Bu noktada, güvenli bir veri yedekleme stratejisi oluşturmak, kritik öneme sahip verilerinizi ve altyapınızı herhangi bir siber saldırı veya doğal afete karşı hızla çalışır duruma getirmek için oldukça önemli.

Çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek olan en ideal yedekleme yöntemi Cloud Backup, yani “Bulut Yedekleme” olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Firmanıza ait önemli veri ve uygulamalarınızı Cloud Backup ile periyodik olarak yedekleyebilirsiniz. Böylece, olası bir siber saldırı veya doğal afet sonucu ortaya çıkabilecek kesintilerin önüne geçer ve iş akışınızda herhangi bir aksama yaşamamış olursunuz.

Nedir Bu RTO ve RPO?

Verilerinizin ve altyapınızın yedeklenmesi için Cloud Backup kullanmayı tercih ettiyseniz bazı terimlere hâkim olmanız, oluşturacağınız yedekleme stratejisinin verimliliği konusunda oldukça önemli. Bunlardan en önemlisi ise RTO (Recovery Time Objective) ve RPO (Recovery Point Objective).

RTO, olası felaket durumunda sistemin, ne kadar süreyle tekrar devreye alınabildiğini ifade eder. Bir başka deyişle yedekten geri dönüş süresidir. RPO ise son replikasyonun sağlandığı ve felaket zamanı arasındaki süredir. Özellikle kurumsal şirketler için büyük önem taşıyan RTO ve RPO’yu anlamak, etkili bir backup stratejisi oluştururken yardımcı olacaktır.

Teknotel Cloud Backup – Avantajları

Firmanıza yüksek güvenlikli bir yedekleme imkânı sunan Teknotel Cloud Backup servisinin sağlayacağı diğer avantajlar ise;

Teknotel-Blog-Modern-Veri-Yedekleme-Stratejisi-Cloud-Backup-4-300x283 Modern Veri Yedekleme Stratejisi: Cloud Backup

  • Kolay kurulum ve hızlı yapılandırma
  • Anında kurtarma imkânı
  • Tam ve otomatik yedekleme
  • Sıfır veri kaybı imkânı
  • Hızlı geri yükleme
  • Periyodik raporlama
  • Esnek kapasite yönetimi
  • Gelişmiş dosya aktarımı
  • 7/24 Teknik destek

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken tüm işletmeler için profesyonel bir Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in Cloud platformu üzerinden çalışarak hem müşterilere hem de kurumlara kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Backup ve Disaster Recovery gibi servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Modern Veri Yedekleme Stratejisi: Cloud Backup ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz