AdBlock Nedir, Ne İşe yarar?

Kelime anlamı “reklam engelleyici” olan Adblocker’dan türemiş yazılım, kullanıcının herhangi bir internet sitesini kullanımı sırasında reklamları görmesini engeller. Yazılımın Mozilla Firefox’ta AdBlock, Google Chrome’da Adblock Plus eklentileri kolaylıkla yüklenebilir ve mükemmel şekilde de çalışır.

Bu yazılım, kullanıcıları için yüksek kullanıcı deneyimli bir hizmet sunar. Ancak diğer taraftan ise reklam yayıncılarını zarara uğratır. Engellenen reklamlar nedeni ile ciddi anlamda gelir kaybı yaşanır. Yıllar önce AdBlock kullanıcıları çok dikkate alınmamış olsa da, günümüzde yazılımı kullananların sayısının milyonlara ulaşmasıyla, reklam yayıncıları durumun ciddiyetinin farkına varıp yeni yöntemler geliştirmek için çalışmalara başladılar.

Reklam engellenmesiyle birlikte firmalar mail pazarlaması gibi alternatif yollara başvurmaya başlamışlardır. Ancak kurumsal mail hosting alınarak karşı tarafında güvenini kazanmak gerekir.

AdBlock vs Reklam Verenler

Reklam engelleyiciler karşısında yayıncılar, birkaç yöntem ile direnmeye çalışıyorlar. Bazı siteler kullanıcılarından sitelerini, engellenmeyen sitelerin arasına eklemelerini talep ediyorlar. Bazı siteler ise reklam engelleyici yazılımı kullanan ziyaretçilerinin sitedeki içeriklere erişimlerini kısıtlayarak veya engelleyerek, reklamlarının yayınlanmasına izin verilmesini sağlıyor. Anti-reklam engelleyici kullanan bazı markalar, reklam engelleyici yazılımların sayfalarını hedef almalarını önlemeye çalışıyorlar.

Şimdiye dek denenen hiçbir yöntemin AdBlock karşısında uzun süreli bir başarı elde edemediği görülmüştür. Bu yüzden reklam veren ve yayıncıların daha yaratıcı reklam modelleri geliştirmeleri gerekiyor.

Adblock Neden Tercih Ediliyor?

Eklentiler, analiz ölçümleri ve reklamlar nedeniyle birçok web sitesi daha yavaş çalışıyor. Ağır ağır açılan sayfalar hem zaman kaybına hem de strese neden oluyor. Sayfanın birçok yerinde çıkan reklamlar ve dikkat dağıtıcı faktörler görüntü kirliliğine yol açıyor. Reklam engelleyiciler ayrıca kötü yazılımların internet kullanıcılarının hareketlerinin takip edilmesini engelliyor. En önemlisi de; Adblock, kullanıcısına hiçbir şekilde zarar vermiyor.

Reklam engelleyici yazılımlar sadece banner gibi gösterimli reklamları değil, sayfadaki içerik paylaşım araçlarını da engeller. AdBlock uzantısını eklediğiniz zaman, internette en sevdiğiniz sitelerde veya uygulamalarda olduğunuz sürece reklamlardan korunabilirsiniz. Hareketli reklamlar, açılır pencere reklamları, Facebook, Twitter reklamları, otomatik oynayan video reklamlar ve daha fazlasından uzak kalarak internetin tadını çıkarabilirsiniz.

Adblock ile internette daha hızlı ve daha verimli zaman geçirebilirsiniz. Reklam engelleyici yazılımlar ücretsizdir ve AdBlock kurulum işlemleri Google Chrome tarayıcısı üzerinden yapılmıştır. Çok kolay bir şekilde etkinleştirebilirsiniz.

Kurumsal firmalar bu reklam engellemeye karşı birçok çözüm üretiyorlar. Kurumsal web hosting, SSL, mail hosting gibi çözümler kurumsal temeli vurgularken kullanıcıların tanıdık firmaların reklamlarını engellememesini sağlıyor. Kurumsal hosting ile ilgili daha fazla bilgi için de “Neden Kurumsal Hosting Kullanmalıyız” yazımızı okuyabilirsiniz. Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Data Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

AdBlock Nedir, Ne İşe yarar? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz