İşletmeniz İçin En İyi Veri Merkezini Nasıl Seçersiniz?

Data Center Kurulum Maliyeti Nedir?

Veri merkezleri (Data Center), firmaların BT operasyonlarını tek bir merkezde toplanmasını sağlayan, büyük çapta verilerin depolanmasına, işlenmesine ve kullanılmasına olanak sağlayan, bilgisayar ve ağ donanımlarının yoğun olarak kullanıldığı merkezler olarak ifade edilebilir. İşiniz için en uygun veri merkezini ararken kendinize sormanız gereken ilk soru: Böyle bir hizmette neye ihtiyacım var?

Datacenter hizmetinde dört ana şey sağlanıyor olmalı:

  • Güvenilirlik
  • Güvenlik
  • Performans
  • Mükemmel müşteri hizmeti

Mevcut ziyaretçilerinize bakmanız ve buna göre bir karar vermeniz gerekir. Ziyaretçilerinizin çoğu belirli bir bölgedeyse, Web sitenizin performansını iyileştirmek için doğru veri merkezi konumunu seçmek önemlidir. Konum belirlemek hızlı SFTP almanızı da sağlayacaktır.

En İyi Veri Merkezi İpuçları        

Bir e-ticaret web sitesi işletiyorsanız  müşterilerinizin nerede olduğunu belirlemek önemlidir. Google Analytics’te ziyaretçilerinizin coğrafi konumuna da bakabilirsiniz.  Ziyaretçi trafiğinin % 90’ından fazlasının İstanbul’dan geldiğini görebilirsiniz. Bu nedenle, İstanbul içinden gelen ziyaretçiler için en düşük gecikme süresine sahip olacağından İstanbul datacenter seçmemiz önerilir.

Veri gereksiniminiz öncelikle sizi bir veri merkezine sahip olmak konusunda zorlayan en önemli faktördür. Bu nedenle, kurumsal gereksinimlerinize uyan bir veri merkezini almak için iş gereksinimlerinizi ve BT ortamınızı analiz etmenizi tavsiye ediyoruz.  Güç, veri merkezleri için kesin gereklilikleri tanımlayan bir diğer önemli unsurdur.

Doğru çalışma ve çalışma süresi iş kurulumunuzda çok önemli bir rol oynar.  Bu nedenle veri merkezindeki güç dağıtımını ciddiye almak oldukça zorunludur. İşiniz genişlediğinde ve verilerinizi yerleştirmek için daha fazla alana ihtiyacınız olduğunda doğru bir veri merkezi seçimi sizi kurtaracaktır.

Yeni Veri Merkezi Altyapısını Ne Zaman Seçmeli

Müşteriler genellikle şirket içi veri merkezi altyapısını yenilemek için hangi seçimi yapmaları gerektiğini soruyor. Genel bir bulut çözümü mü? ‘Geleneksel’ donanıma yeniden yatırım yapmalı mıyız? Ya bir Yazılım Tanımlı Veri Merkezi çözümüne geçiyorsak? Özel bir bulut çözümü için seçim yapmalı mıyız? Bir ‘bulut’ çözümüne ihtiyacımız var mı? Bu sorular bir işletmenin veri merkezini yeniden yapılandırılmaya karar verdiğinde akla gelen sorulardır. Yeniden yapılandırma için her şirket kendi stratejilerini geliştirmelidir.

İstanbul datacenter hizmetlerinden faydalanırken mevcut veri merkezi eksikliklerini ortaya çıkarmak gerekir. Eksikleri keşfettikten sonra yeni veri merkezinden beklentileri düşünebilirsiniz. Yeni veri merkezi altyapısını iş hacmi büyüdüğünde, kullanıcı trafiği arttığında, sunucu sorunları yaşandığında seçebilirsiniz.

Veri Depolama Özgürlüğü

Dijital dünyamızdaki gelişmeler hızla art arda gerçekleşiyor. BT hizmetleri dış kaynak tedarikinde çoklu kaynak kullanımı daha da önem kazanıyor. Bir bulut ve taşıyıcı tarafsız veri merkezi, bulut, barındırma, altyapı ve bağlantı alanlarında birçok farklı sağlayıcıya ev sahipliği yapar.

Tüm bu işletmeler birbirine çok yakın bir şekilde kümelendiğinden, inovasyonu teşvik eden değerli ortaklıkların geliştirilmesi için kolayca ulaşılabilir durumdalar. Böylesine yenilikçi bir sağlayıcılar topluluğunu barındıran bir veri merkezinde bulunması, yeni trendlerden, hizmetlerden ve gelişmelerden hızlıca kazanç elde etme fırsatı sunar. İstanbul datacenter hizmetimiz yenilikçi sağlayıcılar kapsamında sunucu ve veri depolama özgürlüğü sunmaktadır.

Sonuç olarak, Global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse İstanbul Veri Merkezi Cloud Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken onların iş süreçlerini akıllı hale getirmeye yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

İşletmeniz İçin En İyi Veri Merkezini Nasıl Seçersiniz? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz