Sanal Sunucu Kiralama

sanal-sunucu-internet- tekotel

Sanal sunucu, donanımı yapılmış olan bir birim üzerinde birbiriyle bağımsız birden çok işletim sistemine hitap eder. İşletim sistemleri sanal sunucu üzerinde maksimum bir performansla barınır ve birbirlerinden bağımsız olarak faaliyet gösterir. Bu özel teknolojinin İngilizce adı (VDS) Virtual Dedicated Server‘dir. VDS’lerin ortak özelliği birbirinden bağımsız bir sunucu gibi çalışıyor olmalarıdır. Sanal sunucuların kendilerine ait olan disk alanları, hafızaları, IP adresleri, konfigürasyon dosyaları ve uygulamaları bulunur.

Sanal sunucular genel olarak, küçük ve orta düzey firmalar tarafından radyo yayını, web site sunum, kontrol paneli ve script tutma gibi işler için kullanılır.

Sanal Sunucu Neden Kiralanır?

Bir kişi tarafından bir sunucunun tamamının kiralanması dedicated hosting olarak adlandırılır. Ancak hosting için bir sunucunun tamamını kiralamaya gerek yoktur. Siteniz için bu sunucunun bir kısmı yeterli olacaktır. Ancak performansı yüksek olan veya ziyaretçi sayıları fazla olan bazı siteler için birkaç sunucu gerekir. Bir sunucunun tamamının bir kişiye ait olması yüksek ücretlere mal olurken, bir kısım alanı kullanmak hem işleyiş için yeterli olacak hem de yüksek ücret ödeme sıkıntısını ortadan kaldıracaktır. Bu sebeple sanal sunucu kiralamak mantıklı bir tercihtir.

Sanal Sunucu Kiralama Fiyatları

Sanal sunucu kiralamanın mantıklı olduğu düşüncesinden yola çıkıldığında yine de şu ayrıntıyı gözden kaçırmamakta fayda vardır. Sanal sunucu kiralamak ücret açısından avantajlı gibi görünmesine rağmen, kiralandığı şirketin verdiği hizmet ile bağlantılı olarak da değişim gösterecektir. Örnek vermek gerekirse, bir sunucunun “managed” özelliğine sahip olması sunucunun bakımının ve işletim sisteminin rutin güncellemelerinin yapılması, sunucu içinde yer alan dosya ve database’in belirli sürelerle yedeklenmesi, herhangi bir sorun oluştuğunda müdahale edecek bir ekibin bulunması veya destek hattı olması ve hatta sistem çökmelerine karşı garanti gibi detayları da bulunmakta ve otomatikman bu sunucuyu kiralamanın ücreti de daha yüksek olmaktadır.

Sunucu Kaynaklarının Paylaştırılması

Bir web sunucusuna sahip olan kaynakların paylaştırılması ve içeriğinde birden fazla sunucu oluşturulması sunucu kiralanması teknolojisidir. Bu teknolojide hafıza, alan ve bağlantı bölümlere ayrılır ve tüm bölümler birbirlerinden bağımsız çalışır.

Sonuç olarak, Global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi Cloud Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken onların iş süreçlerini akıllı hale getirmeye yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sanal Sunucu Kiralama ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz