Şirketler için Işık Hızında İnternet Nedir?

Teknolojinin hızla evrim geçirmesi, bireylerin yaşam standardını geliştirirken firmaların iş yapış şekli ve süreçleri de tamamen bir dönüşüm içerisine girdi.

İletişim ve hız kavramlarının öneminin artması internet sağlayıcılarını teknolojik alt yapılarında ciddi yenilikler yapmaya yönlendirirken, internetin gelişim hızı göz önünde bulundurulduğunda kullanıcıların yüksek bağlantı hızı talebi de giderek daha değerli hâle geldi. Bu da, fiber internet teknolojisi hızla gelişerek yayıldı.

Günümüzde dünyanın en yüksek internet hızı olarak nitelendirilen fiber internet, fiber optiğin içerisinde veri ve bilgilerin çok hızlı hareket etmesinden dolayı “ışık hızında internet” olarak nitelendirilmektedir.

Fiber İnternet Nedir?

Kısaca anlatmak gerekirse, internette veri aktarımı sırasında fiber kabloların kullanılmasına fiber internet denilmektedir. Bu fiber kablolar, yüksek boyuttaki verilerin daha hızlı bir şekilde aktarılmasını sağlamaktadır.

Dizilimi ve dağılımı bakır kablolardan farklı olarak neredeyse kusursuz olan fiber optik kablolar, bağlantı kopmalarının minimum düzeyde olmasını sağlar. Öte yandan, bakır kablolara kıyasla, fiber optik kablolara müdahale etmek neredeyse imkânsızdır. Ayrıca zarar görseler dahi, tespiti kolay bir sisteme sahip olmaları sebebiyle, özellikle kurumsal firmalar tarafından sıkça başvurulan bir internet altyapısıdır.

Kurumlar için En İdeali Teknotel Metro Ethernet

Teknotel’in sunmuş olduğu Metro Ethernet İnternet servisi, zorlu rekabet ortamında firmalara daha fazla band genişliği ve dolayısıyla yüksek performans imkânı sunacağından rekabet avantajı sağlar. Lokasyon fark etmeksizin bağlantı hızını yüksek seviyelerde tutacağından firmalar için ideal veri akışı ve haberleşme ortamı sağlar.

  • Geniş Bant

Fiber kabloların yapısal özellikleri sayesinde Teknotel Metro Ethernet servisi ile iş ve haberleşme süreçleri daha hızlı bir hal alırken web site bağlantılarında yaşanan gecikmeler de ortadan kalkar. Bu sayede, firmalar müşteri memnuniyeti noktasında büyük avantajlar elde edecektir.

  • Esneklik

Değişen ihtiyaçlar doğrultusunda firmalara bant genişliklerini diledikleri zaman güncelleme imkânı sunan Teknotel Metro Ethernet, 10 Gbps’a kadar çok yüksek hızlarda erişim ve esneklik sağlar.

  • Güvenli Network

Metro Ethernet, çok noktadan tek noktaya ya da herhangi bir noktadan bir başka noktaya hızlı ve güvenli veri aktarımı sağlamaktadır. Bu özelliği ile Metro Ethernet, birden fazla şubeye sahip olan veya operasyonel süreçlerini uzaktan yürüten firmaların haberleşme ağ içeriğinde güvenli bir ortam oluşturur.

  • Etkin Zaman Yönetimi

Firmaların Teknotel Metro Ethernet ile elde edeceği bir diğer avantaj ise, veri yükleme ve indirme işlemleri sırasında yaşanacak olan zaman kaybını ortadan kaldırmasıdır. Böylece, firmalar zamandan tasarruf ederken süreçlerin işleyişini hızlandıracaktır. Bir başka deyişle, Teknotel’in geniş bant altyapısı ile sunduğu Metro Ethernet hizmeti sayesinde, çok yüksek oranlı yükleme ve indirme hızları sağlayacağından yapılan işlemler de aynı oranda hızlı ve etkin bir hal alacaktır.

Kısacası,

Metro Ethernet yaşayacağınız sorunlar karşısında duracak oldukça önemli bir hizmettir. İşte tam bu noktada, Metro Ethernet hizmetiyle devreye Teknotel Telekom giriyor! Teknotel Telekom olarak, Metro Ethernet altyapımızı yüksek kapasiteler ile destekleyen farklı operatörlerin yurtiçi ve yurtdışı fiber optik erişim altyapıları sayesinde müşterilerimize sunduğumuz Metro Ethernet erişim hizmetlerinin sürekliliğini garanti altına alıyoruz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Şirketler için Işık Hızında İnternet Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz