Data Center Nasıl Kurulur

Teknotel Tier Standartlarını Teknotel'den Dinleyin

Kurumsal kimlik açısından son derece önem teşkil eden data center, çevrimiçi altyapının işleyişini sürdürmesini sağlıyor. Üretilen mal ve hizmet bakımından da önemli görülen data center, markalar açısından kurulması ve işletilmesi maliyetli bir noktadadır. Ancak sunulan veri yönetimi ve veri merkezi hizmetleri neticesinde anında data center olanaklarından faydalanmanız mümkün. Peki, Data center nasıl kurulur?

Yüksek Kapasiteli Sunucular

Öncelikle gerekli teçhizatlara sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca yüksek kapasiteli sunucular, uygun soğutma ile enerji desteği ve yüksek hızda internet altyapısı da ihtiyaç duyulan noktalar arasında yer alıyor. Tüm teçhizatların konumlandırılması için elbette ek bir alan gereksiniminden de bahsetmek mümkün.

Bahsi geçen noktalar, profesyonel bir ekip çerçevesinde bir araya geliyor. Bu durum ise aslına bakılırsa data center nasıl kurulur sorusuna cevap niteliği taşıyor. Alanında uzman olan ekip, gerekli kurulum işlemlerini uygulayarak satın alınan teçhizatlardan tam anlamıyla faydalanmayı mümkün hale getiriyor. Ayrıca enerji yönetimi ve felaket koruma sistemi gibi servislerin hayata geçirilmesini de böylelikle kolaylaşıyor.

Güvenlik Önlemleri

Data center kurulumu kadar alınacak güvenlik önlemleri de son derece önemlidir. Kurumsal olarak depolanan verilerin işleyiş açısından hayati önem teşkil etmesi mümkündür. Bundan dolayı data center’ın çeşitli önlemler ile birlikte güvenlik altına alınması, hem dijital hem de gerçek dünyada korunması gerekiyor. Nitekim bu durum da ek maliyet anlamına geliyor.

square-linkedin-512 Data Center Nasıl Kurulur square-linkedin-512 Data Center Nasıl Kurulur square-linkedin-512 Data Center Nasıl Kurulur square-linkedin-512 Data Center Nasıl Kurulur

Data Center Nasıl Kurulur ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz