Veri Merkezi Beyaz Alan Nedir?

Teknotel Veri Merkezi Nedir?

Kurum ve kuruluşlarının çok büyük kapasiteli veri dâhil tüm verilerin depolandığı veri merkezleri çeşitli alanlardan oluşmaktadır. En önemli alanlardan birisi veri merkezi beyan alan bölümüdür. Veri merkezi beyaz alan nedir? Beyaz alan olarak veri merkezlerindeki en hassas veri barındırma sistemlerinin ve ekipmanlarının bulunduğu alanlar gösterilmektedir. Veri merkezlerinde, çeşitli ofisler, toplantı salonları, güç kaynağı odaları, jeneratörler, trafolar, sunucular gibi çeşitli alanlar yer alır. Otomasyon sistemleri olarak havalandırma, iklimlendirme sistemleri, yangın algılama sistemleri, gaz söndürme sistemlerine yer verilir.

Beyaz Alan

Veri merkezlerinde özel alan oluşturulur ve bu alan içerisine tüm veri depolama sunucularından oluşan büyük veri tabanı sistemleri, bilgisayar sistemleri ve ağ sistemleri bulunur. Beyaz alan olarak tanımlanan bu alan veri merkezlerinin en önemli noktasıdır ve bu alanları özel olarak inşa edilmektedir. Firmalar özel projeler hazırlatarak beyaz alan oluşturulmasını en hassas olacak şekilde yaptırırlar. Beyaz alan veri güvenliğinin sağlandığı, tüm verilerin yer aldığı ekipmanların olduğu bir yer olduğu için sadece yetkili kişiler tarafından kullanılabilmektedir.

Veri Yedekleme

İnsanlar yaptıkları tüm işlerin bir yedeğini oluşturmaya çalışmaktadır. Bunun nedeni ne zaman ne olacağının bilinmemesidir. Sizlerde veri merkezlerinden kendilerinize sunucu kiralayabilir ve buralara tüm verilerini depolayarak düzenli olarak yedeklenmesini sağlayabilirsiniz. Veriler dijital olarak saklandığı için her an hata ile karşılaşılabilecektir. Bu hatalara anında çözümlerin oluşturulabilmesi veri yedekleri ile mümkün olmaktadır. Bu nedenle veri yedekleme önemlidir. Verilerinizin ve yedeklerinin barındırıldığı en hassas sunucular veri merkezlerinin beyaz alan bölümlerinde bulunmaktadır. Beyaz alan verilerin tam güvenliğinin sağlanmasıdır.

Veri Merkezi Alt Yapısı

Verilerin güvenli olarak yedeklenmesi, kolay yönetilebilmesi ve kolay erişilebilmesi için veri merkezi alt yapılarının yüksek verimlilikte olması gerekir. Veri merkezi altyapılarının tasarımları yapılırken, iklimlendirme sistemleri, sistem odası tasarımları, yangın söndürme ve alarm sistemleri, yükseltilmiş zemin yapısı, güç kaynağı çözümleri, kablolama tasarımları, izlenebilme sistemleri, fiziksel güvenlik çözümleri hassas bir şekilde planlanır. Bilgilerinizin depolanabilmesi için veri merkezi araştırması yaparken, tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek, yeterli alt yapı sistemine sahip veri merkezlerini seçmelisiniz.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken akıllı işletmeler için profesyonel bir Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in Cloud platformu üzerinden çalışarak hem müşterilere hem de kurumlara kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Beyaz Alan Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz