Colocation için Veri Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Teknotel Colocation VEri Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Günümüzde her işletmenin, ürettiği ve kullandığı veri için veri merkezi ihtiyacı bulunmaktadır. Verilerin güvenle saklanması, iş sürekliliği için bu verilere her zaman, kolayca ulaşılabilmesi ve esnek kapasite yönetimi, doğru veri merkezi seçimi noktasında işletmelere yön veren bazı önemli konulardır. Hal böyle olunca günümüzde sürdürülebilir rekabet avantajına sahip olmak isteyen işletmelerin özellikle de colocation (sunucu barındırma) hizmeti alacakları veri merkezini seçerken bazı durumlara dikkat etmesi gerekir. Veri merkezi seçmeden önce mutlaka cevaplamanız gereken sorular ise;

  • Merkezi Konumda mı?

İşletmenizin teknolojik gereksinimlerini karşılamak üzere colocation ihtiyacınız doğduğunda, veri merkezi seçiminizde ilk olarak göz önünde bulundurmanız gereken ölçüt veri merkezinin konumu olmalı. Merkezi bir konumda ve kolayca ulaşabileceğiniz bir veri merkezi zamandan tasarruf etmenizi sağlayacağı gibi olası problemler karşısında da en çabuk şekilde müdahale imkânı sağlar.

  • Gerekli Sertifika ve Uyumluluk Kriterlerine Sahip mi?

Teknotel-colocation-veri-merkezi-secerken-nelere-dikkat-etmelisiniz-e1589262207797-300x203 Colocation için Veri Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Herhangi bir hizmet sağlayıcı, veri merkezi ihtiyaçlarınızı karşıladığını iddia edebilir ancak bunun için belirlenmiş kriterleri sağladığına dair ve zorunlu bazı güvenlik sertifikalarına sahip olduğuna emin olmalısınız. Profesyonel veri merkezleri bağımsız ve kamu denetçileri tarafından düzenli aralıklarla kontrol edilir. Hizmet almayı düşündüğünüz veri merkezi güvenlik, yasal ve uyumluluk konularında gerekli şartları sağlamalı ve bu denetimlerden başarılı bir şekilde geçmiş olmalı.

  • Yeterli Esneklik ve Büyüme Kapasitesi Var mı?

BT sürecinizde sunucu barındırmanın başarılı olması için, mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarınızı tam olarak anlamanız ve ardından veri merkezi sağlayıcısının bu ihtiyaçları karşılamanıza nasıl yardımcı olabileceğini öğrenmeniz önemlidir. Seçim yapmadan önce bu veri merkezi hızlı ve kolay bir şekilde büyümenizi sağlamak için size ne kadar kapasite ve esneklik imkânı sağlıyor bunu netleştirmeniz gerekmektedir. Mevcut ihtiyaçlarınız veya gelecekteki potansiyel ihtiyaçlarınız için size özel çözümler üreten ve işletmenizin büyümesini destekleyen bir veri merkezi ile çalışmanız ilerde yaşayabileceğiniz sorunların önüne geçecektir.

  • Fiziksel ve Siber Güvenlik Önlemleri Yeterli mi?

Veri merkezlerinin devamlılığını için en kilit nokta; güvenliktir. Fiziksel ve network altyapısının güvenliği eşit derecede önemlidir. Fiziksel güvenliğin sağlanması veri merkezinin bulunduğu konum, geçiş kontrol sistemleri, doğal afet veya yangın gibi durumlara karşı alınan tedbirler gibi pek çok konuyu kapsar. Servis almayı düşündüğünüz veri merkezinin bu konularda yeterli önlemlere sahip olup olmadığını mutlaka araştırmalısınız.

Siber güvenlik önlemleri ise Firewall, DDoS gibi hizmetler ile başlar. Ağ güvenliği, antivirüs korumaları ve tehdit algılayan ek programlar veri merkezlerinin olmazsa olmazlarıdır. Ayrıca sunucunun kurulacağı bölgelerdeki yasalara uygun merkezler yaratmak da bir gerekliliktir. Bu sebeple yasal düzenlemeye uygun veri merkezleri ve sunucular, sizler için gelecekte oluşabilecek sorunların önüne set çekmektir.

Teknotel-colocation-veri-merkezi-secerken-nelere-dikkat-etmelisiniz-e1589262207797-300x203 Colocation için Veri Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Altyapısı Taşıyıcı Bağımsız (Carrier Neutral) mı?

Taşıyıcı bağımsız bir altyapı aynı anda birden fazla operatörden ağ bağlantısı sağlamanız anlamına gelir ve size ağ yedekliliği ve esneklik gibi avantajlar sağlar. İşletmenizin büyümesi ile doğru orantılı olarak genişleyen network ve kesintisizlik ihtiyacınız bu sayede hızla ve kolay bir şekilde karşılanır.

  • Yüksek Uptime Süresi Garanti Ediyor mu?

Uptime oranları ile veri merkezinin güvenilirliğini ölçerken iş sürekliliğinizi de garanti altına almış olursunuz. Bir veri merkezinin uptime oranı ne kadar yüksekse, şirketinize sunduğu hizmetin kalitesi de o oranda yüksektir. Bu bağlamda SLA sözleşmesi yaparak hizmet sürenizi garanti altına alabilirsiniz.

Telehouse Istanbul ile Kesintisiz Erişim ve Sürekli Servis İmkânı

Telehouse Istanbul’un Carrier Neutral erişim imkânları ile kurum ve kuruluşlara bağımsız altyapı imkânı sunar. Farklı operatörlerin altyapılarından sunduğu noktadan noktaya bağlantılar sayesinde veri merkezine yedekli olarak ulaşmak ve kesintisiz erişim sağlamak mümkün olur. Kısacası, Telehouse Istanbul gibi tam yedekli ve SLA’larında% 99,999 çalışma süresi garanti eden bir ortak bulmak işletmeniz için oldukça önemlidir. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak sunduğu hizmetlerle bütün kurum ve kuruluşlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Colocation için Veri Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz