Veri Merkezi Maliyeti

Teknotel Veri Merkezi Maliyeti

Veri merkezi; bünyesinde sunucuları ve yönlendiricileri barındıran, bu ekipmanların gerek iklimlendirme gerek enerji ihtiyaçlarını karşılama gibi işlemlerini yapan kuruluşlara verilen isimdir. Verinin kesintisiz erişiminin önemli olduğu günümüzde veri merkezi maliyeti düşürmekte ve verilerin güvenilir ortamlarda saklanabilmesine imkân tanımaktadır. Bazı veri merkezlerinden işletmeler yararlanırken bazı veri merkezleri sadece barındırma hizmeti vermektedir.

Veri Merkezi Kurulum ve Maliyeti

Veri merkezi hizmetini çeşitli firmalardan alabileceğiniz gibi kendi veri merkezinizi de kurabilirsiniz. Ancak veri merkezi kurulumu maliyet gerektiren bir iştir. Veri merkezi maliyetinin temelinde iklimlendirme ve elektrik giderleri bulunmaktadır. Zira veri merkezindeki fiziksel ekipmanların belirli bir sıcaklıkta bulunması ve sürekli erişimin sağlanabilmesi için güç kesintilerine karşı önlem alınması gerekir.

Kendi veri merkezinizi kurmak istediğinizde karşınıza çıkacak olan prosedürler bununla da sınırlı değildir. Veri merkezleri aynı zamanda çeşitli yazılımlar barındırır. Bu yazılımları güncel tutmak gerektiğinde ya da sistemsel arızalara çözüm oluşturabilmek için de teknik desteğe ihtiyaç duyma ihtimaliniz oldukça yüksek. Bu da ekstra insan gücü anlamına gelmektedir. Bir işletme olarak 7 gün 24 saat verilerinize erişebilir olmanız gerektiğinden devamlılığı sağlayacak teknik elemana ihtiyaç duyarsınız.

Veri merkezi kurulumunda dikkat çeken bir diğer husus da veri merkezlerinin güvenliğidir. Veri merkezlerinde hem yazılımsal olarak hem de fiziksel olarak güvenliğin sağlanmış olması gerekir.

Veri merkezlerine yapılan virüs saldırılarına karşı gerekli tedbirleri almak bunun yanında yangın su basması gibi afet durumlarına karşı da gerekli işlemleri yerine getirmek gerekir. En kötü duruma karşı hazırlanan senaryolarda veri yedeklemesinin önemi ortaya çıkmaktadır. Tüm bu detaylar düşünüldüğünde veri merkezi kurmaktansa bu hizmeti satın almanın daha karlı olduğu ortaya çıkmaktadır.

Teknotel ile Veri Merkezi Çözümleri

Veri merkezi maliyeti her firmanın altından kalkabileceği büyüklükte olamayabilir. Eğer verilerinizi barındırmak için veri merkezi hizmeti satın almak istiyor iseniz bizi tercih edebilirsiniz. Güvenli ve ekonomik çözümlerimiz ile yanınızdayız.

Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, tam yedekli ve % 99,999 uptime süresi garanti ederek dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmetleriyle sağlık sektöründe faaliyet gösteren her türlü kurum ve kuruluşun ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Telehouse Istanbul, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak sunduğu hizmetlerle iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken, çözüm ortağı olan Veeam, karşılaşılan sorunlara hızla cevap vererek veri kaybını önler.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Maliyeti ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz