Dünya Dönüyor, Nesnelerin İnternet (IOT) Büyüyor

Teknotel Dünya Dönüyor, Nesnelerin İnternet (IOT) Büyüyor

”Nedir bu Internet of Things (IOT)?” diye sormanız gayet olası gözüküyor çünkü çok da kulaklarımızın aşina olmadığı bir özne diyebiliriz. IOT’u kısaca anlatmak gerekirse ”Nesnelerin İnterneti” diye özetleyebiliriz.


”ŞİRKETLERİN GELECEK YILLARDAKİ BAŞARILARI NESNELERİN İNTERNETİ’NDEN GEÇİYOR”


Hem Global ağda hem de ülkemizde şirketlerin önemli ölçüde dikkate aldığı ve bütçe ayırdığı bir sistem olma yolunda hızla ilerliyor. Global araştırma şirketlerinden Circle Research, 1100’den fazla şirkette yapılan araştırma arasında Türkiye’ye de yer verdi. Araştırmada yer alan şirketlerin %76’lık büyük bir bölümü, IOT’u destekledi ve gelecekteki başarılarının bu yoldan geçeceğini savundu. Araştırmanın büyük önem taşıması ve geleceğe ışık tutuyor olması da Türkiye ile birlikte Çin, Birleşik Krallık ve ABD gibi ülkelerin de bu araştırmada söz sahibi olmasından kaynaklanıyor diyebiliriz.

IOT, bir başka deyişle Nesnelerin İnterneti’nin daha da gelişmesi aslında birçok sektörün de yapı taşlarından tutun da işleyiş biçimlerine kadar birçok noktası değişecektir. İş yapış şekilleri, bu işlerin yapılma süreleri, hem bireyler hem de şirketler açısından bambaşka bir boyut kazanacak. Daha önce aşina olmadığımız ”Gigabit İnternet Hızı” da hayatımıza direkt olarak bu teknoloji ile birlikte giriş yapacak. Böylesine yüksek hız da bir İnternet kullanımında da her şeyin köklü değişimine tanıklık edecek olmamız da sürpriz bir gelişme olarak gözükmüyor.


”TEKNOTEL IOT İLE CLOUD’U BİRLEŞTİRİP KURUMSAL MÜŞTERİLERİNE SUNUYOR”


Yavaş yavaş bu konuştuklarımızı ülke geneline taşıyacak olursak, büyük bütçelerden bahsetmek gerekecek. IOT’un gelecek yıllarda özel sektörde yaklaşık 170 milyar dolar, kamu kurumlarında ise 23 milyar dolarlık bir değer yaratması ve ülkeye kazandırması bekleniyor. Hem ülkemizde hem de dünya genelindeki şirketler, nesnelerin internetini kurumsal dönüşüm için kullanıyor ve bu yüzde %48’lik bir dilime çoktan ulaştı bile.Araştırmalara dahil olan şirketlerin genel ve ortak görüşü ise, gelecek yıllarda ”Nesnelerin İnterneti” teknolojisine dayalı yeni hizmetler ve ürünler geliştirmeyi düşündükleri oldu.

Kurumsal müşterilerimize sağladığımız yüksek hızda İnternet ile bu oluşumu yakından takip ediyor, Nesnelerin İnterneti’ni işine entegre eden müşterilerimize uygun hizmet altyapısını sağlıyoruz. Şirketlerin durmayan ve sürekli bilgi akışının sağlandığı bu trafikteki veriler büyük ve önemli yer oluşturuyor. Bu verilerin de TEKNOTEL Veri Merkezi‘nde saklanması da IOT ile Cloud (bulut) sistemini birleştirip sizlere sunuyor.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Dünya Dönüyor, Nesnelerin İnternet (IOT) Büyüyor ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz