Sanallaştırma Teknolojisi: Cloud Server

Gelişen teknoloji ile birlikte internet kullanıcı sayısı da inanılmaz boyutlara ulaştı. Bu artışla beraber rekabet odaklı bir zemin oluşurken, internet sitelerinin daha yüksek performanslı ve erişilebilir olması büyük boyutlara ulaşan verilerin depolanması için alternatif yöntemlere olan ihtiyacı da artırdı. Yaşanan bu gelişmeler, bulut teknolojisi olarak bilinen Cloud Server’ı, Türkçe karşılığı ile bulut sunucuyu zorunlu kıldı diyebiliriz.

Peki, Nedir Bu Cloud Server?

Herhangi fiziki bir araç kullanmaya gerek duymayacağınız Cloud Server, geleneksel sunuculardan farklı olarak sorunsuz kullanım imkânı sunar. İşlemci ve bellek gibi uygulamaların, sanal bir kaynak havuzu içerisinden bulunduğu ve anlık güncelleme olanağı sağlayan Cloud Server, sanallaştırma teknolojisi kullanarak çalışan sanal bir sunucu modelidir. Donanım arızalarından etkilenmeden ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda güncelleme yapıp genişletebileceğiniz bu sunucu tipi ile veri kaybı yaşama ihtimaliniz neredeyse yoktur.

Cloud Server Ne Getiriyor?

Cloud Server, size zaman kazandırmak için tasarlanmış güçlü bir sistemdir. Yüksek hız ve performans imkânı tanıyan bu hizmet ile birlikte verilerinizi kolayca taşıyabilir ve dilediğiniz yerden kolayca ulaşabilirsiniz. Her yapının yedeklendiği hatta yedeğinin de yedeklendiği profesyonel cloud sistemi sayesinde, herhangi bir donanım arizasından etkilenmeden iş süreçlerinize devam edebilirsiniz.

Esnek bulut yapısı sayesinde ihtiyaç duyduğunuz her an sistem kaynaklarınızı düşürebilir veya artırabilirsiniz. Planlı veya plansız herhangi bir altyapı veya güncelleme çalışması esnasında bulut sisteminizi kapatmak zorunda kalmaz veya herhangi bir kesinti yaşamazsınız. Dinamik altyapısı sayesinde, barındırdığı iş uygulamalarını esnek ve kolayca yönetme avantajı sağlar.

Neden Cloud Server, Avantajları Nelerdir?

Cloud Server, kullanıcılarına birçok yönden ayrıcalıklar sunar. Cloud Server kullanımının size ve işletmenize sunacağı önemli avantajları yakından incelediğimizde;

  • Uygun Maliyet

Cloud Server kullandığınız zaman fiziki sunuculara kıyasla daha düşük ücretler ödersiniz. Fiziksel sunucular ile kıyaslandığında kullanım açısından daha güçlü dönüşler almanıza rağmen Cloud Server, fiyat/performans noktasında oldukça uygundur. Bulut teknolojisi sayesinde, normalde birkaç sunucunun sığabileceği kabin alanına binlerce sunucu sığdırma olanağı Cloud Server, fiziksel sunuculara kıyasla daha az güç harcayacaktır. Öte yandan saatlik ücretlendirme sistemi sayesinde sunucunuzu kullanmadığınız zamanlarda durdurabilir veya ihtiyacınıza göre ölçeklendirebilirsiniz.

53618997_m-2-300x300 Sanallaştırma Teknolojisi: Cloud Server

Sanallaştırma Teknolojisi: Cloud Server

  • Kesintisizlik

Cloud Server 7/24 kesintisiz olarak hizmet sunabilmektedir. Sabit disk, bellek veya depolama alanında gerçekleştireceğiniz herhangi bir güncelleme esnasında uzun süreler beklemek zorunda kalmazsınız. Öte yandan, ihtiyaç duyduğunuz güncellemeleri doğrudan panel üzerinden manuel olarak yapabilirsiniz. Bu açıdan değerlendirildiğinde Cloud Server’ın, fiziksel sunuculara kıyasla daha yüksek uptime oranı sağladığını söylemek doğru olacaktır.

  • Yüksek Performans

Bulut teknolojinin bir parçası olan Cloud Server üzerinde sanal donanımların tamamında ihtiyaç duyduğunuz bütün yazılımlar hazır bir şekilde yüklenmiş olarak gelir. Bir başka deyişle, bu konuda sonradan ekstra bir çaba göstermenize gerek yoktur. Sanal sunucunuz her koşulda size yüksek performans sunacaktır.

  • Verilerin Korunması

Cloud Server’larda veri alanlarına sadece yetkili kullanıcıların erişim sağlayabilmesi verilerin güvenliği noktasında oldukça önemli bir unsurdur. Öte yandan sistem üzerinde veriler otomatik olarak yedeklenebildiğinden verilerinizin korunması daha hızlı ve garanti olacaktır.

  • Bakım İhtiyacının Olmaması

Cloud Server sistemleri, bulut sunucular üzerinden çalıştığı için donanım arızaları meydana gelmeyecek, öte yandan herhangi bir bakım veya teknik desteğe de ihtiyaç duymayacaksınız. Bu size, maliyet noktasında da pek çok avantaj sağlayacaktır.

Tüm bu özellikler söz konusu olduğunda devreye profesyonel Bulut hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel, Cloud ve Date Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sanallaştırma Teknolojisi: Cloud Server ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz