Yapay Zekanın Ham Maddesi Bulut Bilişim

Teknotel Yapay Zekanın Ham Maddesi Bulut Bilişim

Yapay Zekâ artık  toplumsal bir söylem haline geldi. Bağlanabilirlik, Erişim, Entegre olma gibi terimlerin tüm sektörlere hakim olduğunu görüyoruz. Perakendeden telekomünikasyona, Ar-Ge vb. birçok sektör bağlanabilirliğe odaklanmış durumda. Endüstri 4.0 gölgesindeki yapay zekâ birçok etkinliğe, sergiye ve sunumlara tartışma konusu oluyor, başarı hikayelerinin serim-düğüm-çözüm gibi tüm bölümlerinde kendini gösteriyor.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Teknoloji Zirvesi’nde Boyner Grup Ceo’su Cem Boyner:

”IT alanına, mağazalarımızdan 4 kat daha fazla yatırım yapıyoruz. IT biriminde örnek veriyorum 3 personel çalışıyorsa şu an 6. Bunun sebebi ise ‘yapay zekâ’. Çocuğuna 32 numara ayakkabı alan bir anneye, 6 ay sonra çocuğunun ayağının büyümüş olacağını hatırlatmak istiyoruz. Ona daha büyük numaralarda ayakkabı çeşitleri önermek istiyoruz. Eskiden bu tür şeyler müşterileri rahatsız ederdi. Özel yaşamlarına müdahale gibi düşünürlerdi. Fakat günümüzdeki müşteri profili bunu istiyor. Onlara yardımcı olmak, zaman kavramının çok önemli olduğu şu çağda üzerinde çalışılması gereken bir nokta.”

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Ceo’su Hakan Ateş:

”Yapay Zekâ öyle bir hâl aldı ki müşterilerimiz mobil ile kendilerine en yakın atm’yi bulsun istiyoruz. Mesela biz aplikasyonlarımıza e-Devlet butonu ekledik. Müşterilerimiz kolay yoldan bağlanabilsin, vakit kaybı yaşamasın. İşte tüm böyle inovatif fikirler bizim iş birliğimizle vücut bulacak.”

Rekabet Anlayışı Değişti, Rekabetin Yeni Formu: “Rekaberlik”

Evet ilk etapta rekaberlik kelimesi tuhaf gelebilir fakat iki kelimenin birleşmesiyle anlam kazanmış efektif bir kelimedir. Yani hem rekabetlik hem de beraberlik eşittir rekaber’lik. Zirve’de en çok bu noktaya yoğunlaşılarak, aslında günümüz rekabet ortamında kurumların iş birliği içinde olması, gerçekleşecek inovatif fikirlerinde çeşitlenebileceğini gösteriyor.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane:

”Arkadaşlar birimiz hizmet satıyor, birimiz para satıyor ben de koltuk satıyorum aslında bu kadar basit. Teknoloji o kadar gelişti ki artık mobilden birçok aplikasyonla analiz yapabilir haldesiniz. Mesela ben şu an da hangi koltuklar hangi saat aralığında daha çok satıyor vb. birçok konuya bu aplikasyonlar sayesinde hakim olabiliyorum. Eldeki verilerden satışa yönelik nasıl farklı ve kâr sağlayacak fikirler üretilebilir bu noktalar üzerinde yoğunlaşıyoruz”

Farklı sektör öncülerinin birçoğu yapay zeka yönünde ilerliyor. Peki bu yapay zekânın arkasındaki güç kim?

Cevap: Bulut Bilişim. Duyduğumuz, okuduğumuz, denediğimiz, şahit olduğumuz tüm veriler ışığında teknoloji öyle bir hâl alacak ki yapay zekâ tüm teknolojilerin sadece atası olarak kalacak.

‘İş ortaklarıyla ilerleme’ sektörlerde inovatif bir iş stratejisi artık. Güç birliği ile hem çözüm ortaklığı  hem de rekabet mümkün. Verilerin ve veri hızlarının da artmasıyla iş zekâsı tool’ları oldukça önemli. Big Data havuzundan veri yorumlama başarıya giden yolun ilk basamağı olmuş vaziyette.

Gelecek Artık Parmağınızın Ucunda

Tüm bu bahsettiğimiz teknolojilerin temelinde yatan şey iyi bir Veri Merkezi altyapısı. İyi bir altyapıya sahip olmak için Teknotel’in güçlü altyapısını ve Cloud hizmetlerini tercih ederek elinizi güçlendirebilirsiniz. Teknotel, İstanbul’un oldukça önemli ve işlek iş merkezilerinden biri olan Kozyatağı bölgesinde, metro istasyonunun hemen çıkışında yer alır. Böylece, taahhüt ettiği global standartlardaki güvenli ve kaliteli hizmeti kolay erişilebilir konumuyla pekiştirerek yerel bir veri merkezi olmanın tüm avantajlarını en iyi şekilde sağlar.

Dijital sektörde iyi bir dijital ayak izi bırakmak istiyorsanız, Teknotel Telekom’u rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Yapay Zekanın Ham Maddesi Bulut Bilişim ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz