Teknotel SSL ile Web Sitenizi ve Ziyaretçilerinizi Güvende Tutun!

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte özellikle online alışveriş siteleri hayatımızda daha fazla yer almaya başladı.  Web sitelerindeki işlemler ve uygulamalar farklılaşırken ortaya çıkan ve trafiğinin daha güvenli bir şekilde yönetilebilmesi için SSL sertifikası zorunlu hale geldi. Kısaca bahsetmek gerekirse SSL (Secure Sockets Layer), Güvenli Yuva Katmanı’nın kısaltmasıdır. Kullanıcıların web sitelerine girdikleri bilgilere yönelik güvenli bir ortam oluşturmayı amaçlayan SSL sertifikaları, siteye üye olan veya alışveriş yapan ziyaretçilerin kişisel verilerini ve kredi kartı bilgilerini koruma altına alırken web sitenizi de birçok siber tehlikeden uzak tutar.

SSL ile korunan web sitelerinde, tüm bilgiler otomatik olarak şifrelenir. Bu şifrelenme doğru alıcılar tarafından deşifre edilip kullanılabilir. Bu sayede hackerlar ve yazılım profesyonelliklerini kötüye kullanan kimseler bilgilerinize ulaşamaz. Hem verilerin sahibi hem de sistem, iki taraflı bir doğrulama yapar ve bilgilerin gizliliği sorunsuz bir biçimde sağlanır.

Kurumsal firmanıza veya müşterilerinize ait verilerin güvenliğinin sağlanmaması durumunda iş akışınızın aksaması ve maddi kayıplar gibi pek çok olumsuzlukla karşı karşıya kalabilirsiniz. Verilerin transferinin güvenliği noktasında kilit rol oynayan SSL sertifika protokolünde, 256 bit şifreleme kullanılmaktadır. Bu şifrelemenin binlerce değişik anahtar kombinasyonu olup deşifre edilmesi oldukça zordur. Yani, bunları çözmek ortalama bir insan için imkânsızken yazılımlar için ise çok düşük bir ihtimaldir.

SSL ile Siber Saldırılara Karşı Maksimum Güvenlik

Web sitelerin neredeyse tamamı siber saldırılara karşısında potansiyel hedeftir. Bu nedenle web sitenizi ve dolayısıyla verilerinizi bu tip tehlikelerden korumak üzere maksimum seviyede güvenlik önlemleri almak isteyebilirsiniz. SSL çalışma sistemine göre, sunucular ve web sitenizi ziyaret eden kişilerin tarayıcısı arasındaki bağlantı şifrelenerek oturum güvenli hale getirilir. İnternet güvenliği açısından hem web siteleri hem de ziyaretçiler açısından önemli faydalar sağlayan SSL sertifikası artık günümüzde lüksten öte zorunluluk haline geldiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Web sitenizin SSL sertifikası ile veri güvenliği dışında sağlayacağı diğer avantajlar ise şu şekilde sıralanabilir;

Teknotel-ssl-sertifikasi-300x150 Teknotel SSL ile Web Sitenizi ve Ziyaretçilerinizi Güvende Tutun!

  • “Bu Siteye Bağlantınız Güvenli Değil” İbaresini ortadan kaldırır

SSL sertifikasının bir diğer temel işlevi web sitelerinin kimliğini doğrulamaktır. Web sitenizin sahte web sitelerden ayrılması ve güvenliği açısından, kimlik doğrulanması oldukça önemlidir. Protokolün verileri doğru sunucuya gönderdiğinden emin olunmasını sağlayan bu özellik ile birden fazla bilgisayardan aynı işlemi yapan kişilerin kötü niyetli üçüncü şahıslara karşı korunmasını sağlamış olursunuz.

  • Kullanıcı veya Müşterilerinizin Güvenini Artırır

SSL sertifikası web sitenize profesyonel bir görünüm katacaktır. Şifrelerin ve ödemelerin güvence altına alınmasına olanak sağlayan SSL ile kullanıcı veya müşterilerinize profesyonel bir web hizmeti sunarken firmanıza olan güvenlerini de artırmış olursunuz.

  • SEO Açısından Katkı Sağlar

Google’nin bir süre önce gerçekleştirdiği algoritma değişikliği ile birlikte SSL sertifikası olan HTTPS uzantısı etkin olan sitelerin arama listelerinde avantaj sağlayacağı duyurulmuştu. Bir başka deyişle web sitenizin SSL sertifikasına sahip olması, Google organik aramalarında üst sıralarda olmasına yardımcı olur.

SSL Sertifikanızı Teknotel’den Alın; Aynı Gün Kullanmaya Başlayın

Teknotel Telekom’un sahip olduğu bu ayrıcalıklı özellikler, etkili bir strateji ihtiyacında olan her boyuttan şirketin profesyonel çözümler almasına olanak verir. Böylece, Teknotel Telekom global standartlarda yerel bir veri merkezi olmanın faydalarını,  teknolojik ve entegre çözüm ortaklarıyla birlikte, müşterilerine inovatif, etkili ve güven ortamında hizmet vererek sunar. Öte yandan bu hizmet politikası çerçevesinde sağladığı güvenlik çözümlerinden olan SSL Sertifikası ile web sitenizin güvenliğini sağlarken uygun fiyat, ücretsiz kurulum ve hızlı aktivasyon avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Teknotel SSL ile Web Sitenizi ve Ziyaretçilerinizi Güvende Tutun! ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz