Sunucu Barındırma Hizmetine Ne İçin İhtiyaç Duyulur?

Teknotel Sunucu Barındırma Hizmetine Ne İçin İhtiyaç Duyulur?

İkinci nesil internet teknolojisi olan Web 2.0, ağ üzerindeki sitelerin hacmini devasa boyutlara çıkaran tetikleyicidir. Etkileşim trafiği, yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videoların paylaşımı gibi unsurlar geniş depolama alanlarını zorunlu kılar.

Dünya genelinde her saat yüzbinlerce terabayt veri girişi yapılır. İnternet kullanımı yaygınlaştıkça kendi iç dinamikleriyle birlikte gelişen sorunlar da ortaya çıkar. Bağlantı hızının ağ üzerindeki yoğunluktan kaynaklanarak yavaşlaması, yetersiz saklama alanı, veri güvenliğinin sağlanması gibi ciddi problemlerin aşılması gereklidir. Kendi sunucularına sahip olarak bu sorunu aşmak mümkündür ancak maliyetleri çok yüksektir. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin kaliteli hizmet verebilmesi için gerekli olan internet altyapısı, sanal sunuculardan kiralanan paket programlarla temin edilebilir.

Sunucu Barındırma Hizmetinin Avantajları Nelerdir?

7/24 anında erişim ve seri etkileşim aktivitesi olan web sayfaları için temel şartlardan biri hızlı internet bağlantısına sahip olmasıdır. Co-Location servisinin Türkçe karşılığı olan sunucu barındırma hizmeti, fiber optik kablolu altyapı ile yüksek hızlı internet bağlantısına sahip olan şirketler tarafından sağlanır.

Co-Location şirketlerinde sürekli web erişimi için gerekli olan tüm profesyonel donanımlar bulunur. Kesintisiz güç kaynağı, iklimlendirme aygıtları, depolama kabinleri gibi imkânları barındırır. Elektronik donanımın devamlı çalışmasının gerekli olan elektrik enerjisini sağlar. Web sitesinin aktifliğini sürdüren bu unsurlar hem ekonomik hem de fiziksel avantaj getirerek maliyeti düşürür.Teknotel-sunucu-barindirma-hizmetine-neden-ihtiyac-duyulur-2-300x200 Sunucu Barındırma Hizmetine Ne İçin İhtiyaç Duyulur?

Sunucu barındırma şirketleri veri güvenliğini korumak için gelişmiş sisteme sahip olan teknolojileri kullanır. Verilerin tamamı, siber saldırılara karşı özel şifreleme yöntemleri kullanılarak yedeklenir. Sadece yetkili olan kişilerin istediği yerden istediği zaman erişimine açılarak iş akışına süreklilik kazandırılır.

Sunucu Barındırma Hizmetinin Gerekliliği Ne Zaman Ortaya Çıkar?

E-ticaret gibi sürekli büyüyen sektörler, ağırlıklı olarak fotoğraf ve video paylaşımı yapan siteler, slayt formatında proje sunumu yapan firmalar gibi birçok işletmenin güçlü altyapıya ihtiyacı vardır.

Donanım gücü ile birlikte güvenlik desteğinin de artırılması gereklidir. Gider kaleminde ciddi masrafa neden olan bu ihtiyaçları uygun maliyetlerle güvenli şekilde barındırabilirsiniz. Dünya geneline satış yapan, yüksek trafik alan, operasyonel proje yöneten ve web hizmeti için çok fazla enerji tüketimi yapan kuruluşlar, sunucu barındırma hizmetinden faydalanarak hem zamandan hem paradan hem de iş gücünden tasarruf edebilir.

Çoğu bulut hizmeti sağlayıcısı, geleneksel barındırma ile karşılaştırıldığında pek çok avantaj sunar. Ancak, Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir Veri Merkezi altyapısı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sunucu Barındırma Hizmetine Ne İçin İhtiyaç Duyulur? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz