Veri Merkezlerinde Fiziksel Güvenlik Ne Kadar Önemli?

Teknotel Teknotel Veri Merkezlerinde Fiziksel Güvenlik Ne Kadar Önemli?

Bilginin internet ortamında muhafaza edilmesi, beraberinde bir takım önemli güvenlik önlemlerini de getirmektedir. Bilgisayar korsanlarının veri merkezlerindeki bilgilere izinsiz erişerek bilgi hırsızlığında bulunması veri kaybına sebep olabilirken fiziksel güvenlik önlemlerinin yeterli ve standartlara uygun olmaması da firmanız için istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Veri merkezlerinin güvenliği, günümüz rekabet ortamında kurumsal bilgi teknolojilerinin profesyonel olarak kullanımı noktasında oldukça önemlidir. Verinin bütünlüğü, erişilebilirliği ve güvenliği, idari ve teknik tedbirlerin yanı sıra kesintisiz güvenlik kontrolleri ile sağlanmaktadır. Bu bağlamda, veri merkezi güvenliği için alınan tedbirler, Veri Merkezi Bilgi Güvenliği Standartları’na uygun olmalıdır. Öte yandan, çalışmayı tercih ettiğiniz veri merkezi hizmet sağlayıcı firmanın gerek uluslararası sertifika denetçileri, gerekse yerel denetçi kurumlar tarafından denetlendiğinden emin olmalısınız.

İşte, bir veri merkezinde olması gereken ve veri güvenliğiniz için hayati önem taşıyan fiziksel güvenlik önlemleri;

Potansiyel Tehditlerin Önceden Belirlenmesi

Fiziksel tehditler iki farklı şekilde ortaya çıkabilir. Bunlardan ilki donanım hırsızlığı, diğeri ise veri merkezine yönelik direkt saldırının gerçekleşmesi. İyi bir veri merkezi sağlayıcısı, bu tehditlerin nasıl tanımlanacağını ve değerlendirileceğini önceden tespit edebilme ve konuyla ilgili gerekli önlemleri önceden almalıdır.

veri-merkezlerinde-fiziksel-guvenlik-ne-kadar-onemli-teknotel-4-300x300 Veri Merkezlerinde Fiziksel Güvenlik Ne Kadar Önemli?

Veri Merkezlerinde Fiziksel Güvenlik Ne Kadar Önemli?

Geçiş Kontrol Sistemleri

Güvenli bir veri merkezinin giriş ve çıkışlarının, hem fiziksel hem de dijital olarak 7/24 izleniyor olması gerekmektedir. Veri merkezi girişinde, ofis içinde veya bağlantı noktalarında PIN, parmak izi, biyometrik tarama veya kart gibi alternatif güvenlikli geçiş seçenekleri kullanılmalı. Öte yandan veri merkezini ziyarete gelen müşterilere, orada bulundukları süre zarfında ilgili yetkililerin eşlik etmesi de veri merkezinin güvenliği açısından önemli bir uygulamadır.

Merkezi Konum

Veri merkezlerinde güvenlik konusu ilk olarak fiziksel olarak değerlendirilmelidir. Fiziksel güvenliğin en kritik konularından bir ise veri merkezinin nerede konumlandırılacağıdır. Bu aşamada, fiziksel risklerin ne olduğu ve veri merkezinin gelecekteki büyüme oranı gibi konular üzerinde gerekli araştırma ve doğru tespitlerin yapılması gerekmektedir. Zira yanlış konum seçimi, hizmet sürekliliğinde kesintilere yol açabileceğinden, maddi manevi pek çok kayba sebep olabilir. Veri merkezinin kolay ulaşılabilir/merkezi bir noktada olmasının yanı sıra havaalanı, enerji santralleri, deprem fay hatları, kimyasal tesisler ve doğal afetlerle karşılaşılan diğer alanlardan yeterince uzak olması gerekmektedir.

veri-merkezlerinde-fiziksel-guvenlik-ne-kadar-onemli-teknotel-4-300x300 Veri Merkezlerinde Fiziksel Güvenlik Ne Kadar Önemli?

Veri Merkezlerinde Fiziksel Güvenlik Ne Kadar Önemli?

İşten Çıkan Çalışana Yönelik Prosedür

Güvenli erişimi olan bir çalışan şirketinizden ayrıldığı takdirde, erişim kodlarının prosedüre uygun olarak değiştirilmesi ve tüm erişim bilgilerinin iptal edilmesi gerekir. Öte yandan, verilerinize kimlerin erişim sağlayabileceği noktasında gerekli güncelleme ve önlemleri alabilmesi açısından bu değişiklikleri veri merkezi hizmeti aldığınız firma ile paylaşmanız, verilerinizin güvenliği için hayati önem taşımaktadır.

   Uyumluluk

Veri merkezlerinin fiziksel güvenliği de bir “uyumluluk” meselesidir. Veri merkezi operasyon yönetimi standartları, bilgi güvenliği standartları ve veri merkezi altyapı standartları gibi düzenlemelere uyulması, güvenilir ortamda bilginin muhafaza edilmesine olanak sağlamaktadır. Bu gibi düzenlemelerin takibi ve yönetimi hem zor hem de karmaşık olacağından veri merkezi hizmetini profesyonel bir veri merkezi işletmecisinden almak firmanızın faydasına olacaktır.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı sertifikasına sahip Teknotel, dünyanın dört bir yanında 7/24 kesintisiz çalışması gereken şirketlerin karşılaşacağı sorunları bilir ve bunlara doğru çözümleri üretir. İstanbul’un oldukça önemli ve işlek iş merkezilerinden biri olan Kozyatağı bölgesinde, metro istasyonunun hemen çıkışında yer alan Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi son teknoloji güvenlik sistemleriyle kesintisiz erişim sunarken, fiziksel güvenlik konusunda uyguladığı üst düzey önlemler ile sektöre öncülük ediyor.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezlerinde Fiziksel Güvenlik Ne Kadar Önemli? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz