Profesyonel Sunucu Barındırma Hizmetleri: Telehouse Istanbul

Teknotel Teknotel Profesyonel Sunucu Barındırma Hizmetleri: Telehouse Istanbul

Colocation, Türkçe karşılığı ile “sunucu barındırma”, özet olarak profesyonel bir veri merkezi hizmetini ifade eder. Ortak yerleşim özelliği ile kullanıcıya ait olan sunucunun aktif veri merkezinde bulundurulmasıdır. Enerji harcamalarını en aza indirecek şekilde tasarlanan sunucu barındırma, firmalara hızlı ve kesintisiz erişim imkânı sunar.

Sunucu barındırma hizmeti, kendi bünyesinde veri merkezi bulundurmayı tercih etmeyen firmaların, bulut servisleri dışında en çok tercih ettiği seçeneklerden biri. Yakın zamanda yayınlanmış olan Global Data Center ve Colocation Pazar Araştırması’na göre, sunucu barındırma pazarının 2023 senesine kadar yıllık %14 büyüme oranı ile 63 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

İster büyük ister orta ölçekli olsun tüm firmalar için dijital sistemlere yatırım yapmak artık zorunluluk haline geldi. Sunucu barındırma yatırımları, iş uygulamalarını profesyonel ve hızlı bir şekilde yönetmek isteyen firmalar için uygun yatırım araçlarından biri olarak düşünülebilir. Colocation, bir BT departmanının, veri merkezi yönetme yükü olmaksızın kendi donanımını korumasını sağlar. Sunucu barındırma hizmetini sağlayan firmalar bakım, güvenlik, kesintisiz internet, elektrik ve soğutma altyapısı, yardımcı programlar ve BT personeli gibi pek çok noktadan maliyet avantajı sağlamaktadır.

Sunucu barındırma hizmetinin bir diğer avantajı, felaket kurtarma, siber güvenlik ve bulut teknolojisi gibi pek çok çeşitli ek hizmete bir arada ulaşma fırsatı sunar. Bir başka deyişle, sunucu barındırma hizmeti alan bir firma için ihtiyaç duyduğu takdirde diğer veri merkezi veya cloud altyapı hizmetlerini alması için harika bir fırsat ortamı yaratacaktır.

105778982_m-300x170 Profesyonel Sunucu Barındırma Hizmetleri: Telehouse Istanbul

Profesyonel Sunucu Barındırma Hizmetleri: Telehouse Istanbul

Günümüzde işletmeler, şirket içi ve şirket dışı uygulamaları için çoğu zaman genel ve özel bulut üzerinden yönetmeyi tercih etmektedir. İki farklı bulut ortamı arasında verilerin ve uygulamaların taşınması ise oldukça önemli bir süreçtir. Bu da çok karmaşık bir BT altyapısını gerektirmektedir. Sunucu barındırma hizmetiyle, BT departmanının bu konudaki iş yükü azalacağından firmalar zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacaktır.

Sunucu Barındırma Hizmeti ile Firmanızın Dijital Dönüşüm Sürecini Hızlandırın!

Sunucu barındırma hizmetinin sunacağı bir diğer avantaj ise dijital dönüşüm sürecinde firmalara esneklik ve hız kazandırmasıdır. İşletmeler, değişen pazar talepleri ve müşteri beklentilerine hızla ayak uydurmak zorunda. Bir başka deyişle, kendi dijital ağlarında yaşanabilecek aşırı yüklenme, yoğun trafikten kaynaklı erişim sorunları gibi sorunları ortadan kaldıracak çözümleri iş süreçlerine entegre etmeleri gerekmektedir. Sunucu barındırma hizmetleri ile sürekli aksayan iş süreçleri ve yoğun trafik sorunları ortadan kalkacaktır. Öte yandan, sunucu barındırma hizmetleri ile veri merkezi işletme maliyeti ortadan kalkacağı gibi uluslararası standartlarda güvenlik önemlerine sahip profesyonel bir destek almak verilerinin güvenliği noktasında da firmalara avantaj sağlar.

Peki, şirketleri sunucu barındırma hizmetine yönlendiren nedir?

  • Şirketlerin, güvenli bir şekilde depolaması ve yönetmesi gereken veriler konusunda yeterli sorumluluğu üstlenememesi veya yeterli sunucu kapasitesinin olmaması.
  • KVKK gibi veri gizliliği ve güvenliğini kapsayan yönetmeliklere uyumluluk noktasında profesyonel hizmet alma gerekliliği,
  • Sürekli değişen müşteri talepleri ve beklentilerini karşılayabilmek adına yüksek hız ve esnekliğe ihtiyaç duyması,
  • Dijital dönüşüm paralelinde mevcut BT altyapısının yeni pazar stratejilerine cevap verebilecek kapasiteye sahip olması zorunluluğu,
  • Veri merkezi güvenliği, yönetimi, felaket kurtarma ve BT personeli konularında profesyonel hizmet ihtiyacı,
  • Özellikle küçük ölçekli firmalara, düşük maliyetlerle yüksek kalitede BT altyapısı imkânı sunması.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken akıllı işletmeler için profesyonel Veri Merkezi ve Cloud hizmetleri sunarak doğru çözümler üretir. Teknotel Telekom’un sahip olduğu ayrıcalıklı özellikler, etkili bir strateji ihtiyacında olan orta ve büyük ölçekli Türk şirketlerinin profesyonel çözümler almasına olanak verir. Böylece, Teknotel Telekom global standartlarda yerel bir veri merkezi olmanın faydalarını,  teknolojik ve entegre çözüm ortaklarıyla birlikte, müşterilerine inovatif, etkili ve güven ortamında hizmet vererek sunar.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Profesyonel Sunucu Barındırma Hizmetleri: Telehouse Istanbul ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz