Besin Zincirinin Son Halkası Iaas

Teknotel Besin Zincirinin Son Halkası Iaas

IaaS modelinde hizmet aldığınzda, ihtiyacınız olan işlemci, depolama, ağ kaynağı ve diğer temel bilişim kaynaklarınızı yapılandırabilirsiniz. Yani hizmet olarak altyapı (IaaS), internet üzerinden hizmet veren ve yönetilen anlık bilgi işlem altyapısı olarak da nitelenebilir. Yapıyı talebinize bağlı olarak hızla artırıp, azaltabilirsiniz. Ve kullandığınız kadar ödersiniz.

Telehouse Istanbul Data Center’ımızdaki sunucularınızın ve ağlarınızın bakımını yaparak tüm fiziksel donanımların sorumluluğunu biz üstleniyoruz. Siz ise bir bulut altyapısı içerisinde kendi platformlarınızı yapılandırma ve yönetme işlemleriyle ilgilenirsiniz.

Iaas’ın PaaS’tan farkı nedir? PaaS size altyapı üzerine kurulmuş hazır bir platform sunar. IaaS ise daha temel bir seviye olarak sadece altyapıyı sunar, altyapı üzerine çalışacak platformu kendiniz oluşturursunuz. Yani IaaS, kendi fiziksel sunucularınızı ve diğer veri merkezi altyapısını satın almanın ve yönetmenin getirdiği maliyet ve karmaşadan kurtulmanıza yardımcı olur.

IaaS İş Senaryoları

IaaS, geliştirme ve test ortamlarının ölçeğini artırma ve azaltma işlemini hem hızlandırır hem de bu işlemin maliyetini düşürür. IaaS kullanılarak çalıştırılan web siteleri, web barındırmaya göre daha hesaplıdır.

IaaS, tahmin edilemeyen taleplerle ve giderek artan depolama ihtiyaçlarıyla başa çıkmaya yardımcı olur. Ayrıca yedekleme ve kurtarma sistemlerinin planlama ve yönetim sürecini de basitleştirir.

IaaS, web uygulamalarını ve ağ kaynaklarını destelemek  için gereken altyapıyı (Depolama, web ve uygulama sunucuları vb.) sağlar. Bu modelde sanallaştırılmış bir platform altında bilgisayar altyapıları dağıtır. Kurumlar geleneksel yöntemlerden farklı olarak sunucu, yazılım almak yerine hizmeti sağlayan firmaların sanallaştırılmış altyapısından işlem gücü ve depolama alanı gibi hizmetler satın alabilir. Pay as you go (Kullandığın kadar öde) ile de kurumlar maliyet açısından hafifler. Bir Bulut hizmet sağlayıcısı, uygun bir hizmet sözleşmesi ile uygulamalarınız ve verileriniz için kurum içinde sağlayabileceğinizden çok daha iyi düzeyde güvenlik sağlayabilir.

Siz de Teknotel Telekom’u tercih ederek;

Tüm donanımı satın almak yerine istenildiğinde IaaS için ödeme yaparsınız. Altyapı, işleme ve depolama gibi ihtiyaçlarınıza bağlı olarak ölçeklendirilebilir. Kendi donanımınız için satın alma ve bakım işlemlerinden maliyet tasarrufu elde edebilirsiniz. Verileriniz Bulut’ta olduğu için tek bir arıza noktası bulunmaz, idari görevleri sanallaştırarak diğer işler için zaman ayırabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Besin Zincirinin Son Halkası Iaas ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz