Sanal Makine Nedir, Nasıl Çalışır?

Gerçek bir makine gibi faaliyet gösteren sanal makine, son yıllarda adından sıklıkla bahsettiren bir bilgisayar dosyasıdır. Bu makine sayesinde bilgisayar içeriğinde bir nevi başka bir bilgisayar oluşturularak işlemler yapılır. Bu işlemler herhangi bir program gibi açılan sanal makine içerisinde sorunsuz şekilde gerçekleştirilir. Aynı anda farklı işletim sistemlerinin çalıştırılmasına imkan tanıyan bu makine, kullanıcılarına benzersiz bir deneyim yaşatır.

Misafir işletim sistemi olarak da adlandırılan bu sistem sayesinde, yapılan işlemler korumalı bir alanda gerçekleştirilir. Bu alanın dışına çıkılmaz ve her türlü çalışma diğer sistemlerden ayrı tutulur. Böylece çok daha kaliteli ve güvenilir bir çalışma ortamı sağlanır.

Sanal Makine Kullanımının Dijital Dünyadaki Yeri

Korumalı bir alanda diğer sistemlerden ayrı olarak işlemlerin yapılmasına olanak sağlayan sanal makinedeki yazılımlar, programlar ya da diğer veriler en iyi şekilde korunur. Bu verilerin sanal bilgisayarın dışına istenmeden çıkması mümkün değildir. Aynı şekilde bu veriler üzerinde değişiklik yapılması ancak sanal makinenin yöneticisi tarafından mümkündür. Bu nedenle diğer sistemlerden ayrı tutulan bu sanal alanda belirli işlemlerin yapılması oldukça rahat olur. Örneğin;Teknotel-Blog-Teknotel-Cloud-Backup-and-Replication-e1598012531565 Sanal Makine Nedir, Nasıl Çalışır?

  • Virüs bulaşan verilere erişim için bu alandan yararlanılır. Böylece virüsün diğer dosyalara bulaşmadan yok edilmesi sağlanır.
  • Beta sürümlerinin test edilmesi için ideal bir ortamdır.
  • İşletim sistemlerinin kontrolü için sanal makine kullanımından sıklıkla yararlanılır.
  • İşletim sistemi yedeklerini oluşturmak için uygun bir alandır.

Sanal Makine ile Oluşturulan İşletim Sisteminin Yönetimi

Ana işletim sisteminden ayrı olarak oluşturulan sanal alanlarda birçok farklı işlem izole şekilde yapılır. Her türlü işlemin denenmesi, kontrol edilmesi ya da yönetilmesi için boş bir alan olarak yaratılan bu sanal ortam, kullanıcılara kolaylık sağlar ve çok daha güvenli bir deneyim sunar.

Günümüzde birçok farklı sanal makine aynı fiziksel bilgisayar üzerinde çalıştırılabilir. Böylece birbirinden ayrı çalışma alanları oluşturulur. Bu sanal ortamların yönetimi için birden çok işletim sistemini kontrol eden hiper yönetici (hyper manager) isimli bir yazılım kullanılır. Bu yazılım sayesinde çok sayıda farklı işletim sistemi aynı bilgisayar üzerinde birbirinden bağımsız olarak çalıştırılır ve yönetilir.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken tüm bu süreçler için kurumlara profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in bulut platformu üzerinden çalışarak kurumlara kesintisiz bir deneyim sunar.
Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Tier 3+ standartlarındaki Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sanal Makine Nedir, Nasıl Çalışır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz