Bulut (Cloud) Sunucularda Veri Depolamanın Avantajları

Bulut depolama tüm verilerin sabit sürücüler yerine güvenilir daha uzak sunucularda depolandığı bir bilgi işlem modelidir. Cloud yani bulut tüm dünyadan aldıkları verileri barındıran sunucular topluluğu anlamına gelir. Sabit disklerde veriler fiziksel olarak depolanır. Bulut sunucularda ise veriler sanal olarak depolanır, yedeklenir ve korunur. Buluttaki her veriye internet bağlantısı olan her yerden ulaşılabilir.

Sabit diskler bilgiye sadece yerel erişim sağlar. Bulut sunucular ise bilgiye her yerden erişim olanağı yaratır. Bilgi depolama ve erişim bulut sunucularla sınırsız hale gelir. Daha fazla bilgiyi daha az maliyetle depolama olanağı yaratan bulut sunucularla minimum kaynakla maksimum denetime sahip olabilirsiniz.

Veri Depolama Bulut Sunucuların Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Bulut sunucular hızlı internet erişim, güvenilir veri depolama, felaket kurtarma gibi birçok avantaj sağlar. Veri depolamada bulut sunucuların sağladığı avantajları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Maliyet

Bulut tabanlı hizmetleri kullanan şirketlerin işletme içi maliyetleri azalır. Şirket içi veri barındırma çözümlerinde ileri teknolojilerden yararlanmak farklı iş olanaklarının da geliştirilmesine olanak tanır. Depolama alanı hem sınırsız hem erişebilir hem de daha az maliyetle yapılandırılabilir. İşlemlerin kolaylaşması ve hızlanması şirketlerin müşteri memnuniyetini de yükseltmesine yardımcı olur.

  • Erişebilirlik

Buluttaki tüm dosyalara, fotoğraflara, videolara yani her türlü dijital veriye dünyanın her yerinden ulaşmak mümkündür. İnternet erişiminin olduğu her yerden buluttaki verilere ulaşabilirsiniz. Bilginin paylaşılabilir ve erişebilir olması bulut veri depolama çözümlerinin sabit disklerden en önemli farkıdır. Şirket çalışanları istedikleri cihazlardan istedikleri verilere kolaylıkla ulaşabilir.

  • Kurtarma

Bulut depolama kullanmanın en büyük avantajlarından biri verilerin olası sorunlara karşı korunmasıdır. İşler ters gittiğinde her zaman yedekleme çözümü işleri düzeltebilir. Bilgisayar arızalandığında ya da farklı sorunlar yaşandığında önemli veriler bulutta yedeklenmiş olur. Böylece tüm veriler olası dijital arızalara karşı korunabilir.

  • Güvenlik

Bulut depolama hizmetlerinde yüksek güvenlik sağlama olanakları da sunulur. Verilerin kaybolması ya da sanal saldırılara uğraması gibi sorunlar bulut depolamada ortadan kalkar. Yüksek güvenlik bulut veri depolama hizmetlerinin en büyük avantajları arasında yer alır.

  • Senkronizasyon

Bulut depolamada benzer verilerde yapacağınız değişiklikler otomatik olarak yapılır. Bulut farklı cihazlarda yapılan değişikliklerin aynen yapılmasını sağlar. Bir dosyada yapılan bir değişiklik tüm cihazlarda yapılmış olur. Buut depolama işlevsellik açısından da büyük avantajlar sağlar.

Bulut Depolama Sorunsuz Veri Depolama İmkânı Yaratıyor

Dijital dünyanın avantajları kadar dezavantajları da var. Şirketler dijital dünyada daha sağlam ve güvenilir olmak için çeşitli bulut çözümlerine yöneliyor. Bulut depolanma veri depolama olanaklarını en gelişmiş seviyede kullanmanız için geliştirilmiştir.

Bilgisayarlarda ve sabit sürücülerde arıza yaşanma ihtimali oldukça yükseltir. Şirketler için veri kurtarma bu nedenle oldukça önemlidir. Dijital saldırılar ya da teknik arızalar nedeniyle çok değerli verilerin kaybolması söz konusu olabilir. Bulut depolamayla yaşanacak tüm sorunlar için gereken önlem alınabiliyor.

Sınırsız ve güvenilir veri depolama olanaklarıyla hiçbir sorun yaşamadan verilerinizi koruyabilirsiniz. Sorunsuz Bulut Yedeklemeye Sahip Cloud Serverlar yazımızda bulut sunucularının veri depolamadaki avantajlarından bahsettik, isterseniz göz atabilirsiniz.

Bulut sunucuları sadece güvenilir veri depolama olanağı sunmaz. Aynı zamanda hızlı erişim olanağı da sunar. Bulut depolama bu gün tüm başarılı şirketlerin tercih ettiği veri depolama modelidir. Araştırmalar bulut depolama hizmetlerini tercih eden şirketlerin sayısı her geçen gün arttığını gösteriyor. Sorunsuz bilgi işlem akışını sağlayan bulut depolama çözümlerinde her bütçeye uygun seçeneklerimizi değerlendirebilirsiniz. Her şirket kendi veri kullanım kapasitesine göre bulut depolama çözümü tercih edebilir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut (Cloud) Sunucularda Veri Depolamanın Avantajları ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz