Röportaj: Dünyanın Verisi İstanbul Kozyatağı’nda

Teknotel CIO’su Mehmet Komaz ile Türkiye’deki dijital dönüşüm dinamiklerini ve Telehouse Istanbul’un hedeflerini konuştuk.

  • Telehouse Istanbul’u diğer veri merkezlerinden ayıran nedir?

Telehouse Istanbul olarak yerel ve global çapta pek çok uluslararası firmanın BT altyapı ve veri merkezi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Dijital dönüşüm ve iş süreçlerinde kesintisizlik en önemli önceliklerimizden. Bu yüzden, Telehouse Istanbul’un altyapısı dünya genelindeki diğer Telehouse tesislerinde olduğu gibi en yüksek seviyede güvenlik, iklimlendirme ve güç yönetimi çözümlerine dayanıyor.

Bunun yanı sıra Türkiye’nin ilk Carrier Neutral (Taşıyıcı Bağımsız) veri merkezi olması da Telehouse Istanbul’u diğerlerinden ayırıyor. Bu iki özelliğin önemini fark eden Compatel, PayPal, Hitachi Kokusai, Fuji Television Network, JBIC, Bank of Tokyo Mitsubishi, Mitsubishi Heavy Industries, Toyota, China Telecom, HGC, NHK, Entrada, Avanti, Summit Steel Turkey, Game-Hosting gibi birçok uluslararası firma uzun yıllardır bizimle çalışmayı tercih ediyor.

Bizi diğerlerinden ayıran en önemli şey ise Müşteri memnuniyetini her daim ön planda tutarak sağladığımız tüm hizmetlerimizi yapay zekâ tabanlı inovatif, etkili ve güven ortamında dinamik tutuyor oluşumuz. Ayrıca sadece bugünü değil yarını da düşünerek sürekli yenilikçi çözümler geliştiriyoruz.

  • KDDI’ın Veri Merkezi ağından ve Telehouse Istanbul’un bu ağdaki konumundan bahsedebilir misiniz?

Teknotel-Blog-Teknotel-Blog-Dunyanin-verisi-istanbul-kozyataginda Röportaj: Dünyanın Verisi İstanbul Kozyatağı’ndaGlobal veri merkezi ve ICT hizmetlerinin öncü sağlayıcısı TELEHOUSE ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği neticesinde 2011 senesinde Türkiye’nin ilk Carrier Neutral veri merkezi olarak kurduğumuz Telehouse Istanbul’da, müşterilerimize kesintisizlik ve hız sağlıyoruz. KDDI’ın global veri merkezi iştiraki Telehouse’nin global standartlarına uygun olarak ve kendi yatırımımız ile kurduk. Bu haliyle Telehouse Istanbul, Telehouse’nin toplamda 48 adedi bulan veri merkezi ağında bir ilk diyebiliriz.

KDDI’ın kıtalar arası sağlam ve yönetilebilir ağı tüm Telehouse Veri Merkezleri’nin birbirine erişmesini ve Global Veri Merkezi ağı oluşturmalarını sağlar.  Böylelikle, Telehouse Istanbul müşterilerinin de dünyanın herhangi bir yerinden hizmetlerine ulaşabilmeleri ve global standartlarda bir hizmet almaları sağlanır.

  • VMware’in Türkiye’deki ilk Bulut Servis Sağlayıcısısınız. Bu durum sunduğunuz hizmetlere nasıl yansıyor?

Telehouse Istanbul olarak veri merkezi konusundaki yenilikleri yakından takip ediyor; donanım altyapımızı sürekli olarak en son teknolojiye göre geliştiriyoruz.

Bu anlayış ile yola çıkarak güvenilir ve kesintisiz cloud altyapısı dayanaklarından VMware Enterprise Solution Provider ve Veeam Cloud Provider olarak hizmet veriyoruz. Hatta Türkiye’nin ilk VMware bulut servis sağlayıcısıyız. Operatör bağımsız olarak kurduğumuz altyapı ve fiber optik bağlantılarımız sayesinde tüm servislerimizi nitelikli altyapı sistemleri üzerinden kurumsal boyutta sunuyoruz. Ayrıca tüm servislerimizi dünyanın en üst düzeyde veri merkezi standartlarını sunan Tier 3+ standartlarında ve 2N+1’e kadar olan yedeklilik imkânları ile sağlıyoruz.

  • Teknotel’de hangi hizmetleri sağlıyorsunuz?

Cisco,VMware Enterprise Solution Provider  ve Veeam Cloud Provider ortaklıklarıyla uzmanlaşarak profesyonel, güvenilir ve kesintisiz Veri Merkezi servisleri sağlıyoruz. 7/24 Teknik Destek eşliğinde Noktadan Noktaya İnternet, Metro Ethernet İnternet, Cloud, Colocation, Backup, Disaster Recovery, Exchange Service, yıllık yerinde bakım, network kurulum ve siber güvenlik geniş bir hizmet portföyümüz var.

Ama burada asıl amacımız yenilikçi hizmet anlayışıyla her zaman ilklere imza atmak. Hızla değişen teknoloji dünyasında, en yeni ve doğru teknolojileri sunmayı amaçlayan Telehouse Istanbul, değişen teknolojik ihtiyaçlar doğrultusunda doğru servis ve çözüm bileşenleri ile firmaların verimli ve kesintisiz bir şekilde çalışmasını garanti altına alıyoruz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Röportaj: Dünyanın Verisi İstanbul Kozyatağı’nda ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz