Neden Metro Ethernet Kullanılır?

Teknotel Neden Metro Ethernet Kullanılır?

Metro Ethernet kavramı son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkar ve en çok merak edilen konular arasındadır. Hem yükleme hızını artıran hem de kullanıcıya özel bir hat sunan bu sistem, sahip olduğu özelliklerde sadece kullanıcısının yararlanmasını sağlar ve bu ayrıcalığın kimseyle paylaşılmasına imkan vermez. Böylece internet hızı her daim yüksekliğini korur ve herhangi bir yavaşlama söz konusu olmaz. Bu da mükemmel bir kullanıcı deneyimine olanak sağlar ve kullanıcı memnuniyetini maksimum seviyeye çıkarır.

İnternet kullanımının oldukça yoğun olduğu yerlerde tercih edilen ve kullanıcılarına birçok açıdan avantaj sağlayan Metro Ethernet herhangi bir arıza gösterdiğinde, ADSL ve VDSL hizmetindeki gibi arıza kaydı alınmaz. Bunun yerine doğrudan teknik ekip duruma müdahale eder ve başarılı çözümler üretir. Bu sayede herhangi bir problem ortaya yaşanmaz.

Metro Ethernet Özellikleri Nelerdir?

Orta ve büyük ölçekli firmalar için oldukça ideal bir seçenek olan Metro Ethernet, özellikle internetin yoğun olarak kullanıldığı yerlerde çok sayıda avantaj sağlar. Yükleme hızını yükselten sistem, en çok tercih edilen kurumsal internet hizmetleri arasında yer alır.

Metro Ethernet yardımıyla fiber optik kablolar üzerinden her bir kullanıcıya özel ayrı bir hat tanımlanır. Bu hattın hızı kullanıcının isteğine bağlı olarak 5 Mbit/sn ile 50 Gbit/sn arasında değişiklik gösterir.

Metro Ethernet En Çok Hangi Alanlarda Tercih Edilir?

Kullanıcıların interneti çok daha seri kullanabilmesine yardımcı olan ve yükleme hızını artıran Metro Ethernet, çok çeşitli alanlarda sıklıkla kullanılır. Bunlar kısaca şu şekilde sıralanabilir:

  • Orta ve büyük ölçekli şirketler
  • İnternet üzerinden yoğun miktarda veri indiren firmalar
  • Dijital ortama çok fazla yükleme yapan içerik üreticileri
  • Hastaneler,
  • Üniversiteler,
  • Kamu kurum ve kuruluşları
  • Oteller
  • Bankalar
  • Alışveriş merkezler
  • Turizm merkezleri

Kurumsal bir servis olarak sunulan Metro Ethernet, ülkemizde çok sayıda kurum ve kuruluşlarda kullanılır. Özellikle çok çeşitli paketlerle kullanıcılara birçok internet servis sağlayıcısı tarafından sunulan bu muazzam hizmet, her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih edilir. Konuyla ilgili “Fiber ve Metro Ethernet Arasındaki Farklar” başlıklı blog yazımıza da göz atılabilir ya da daha fazla bilgi için tıklayabilirsiniz

Metro Ethernet yaşayacağınız sorunlar karşısında duracak oldukça önemli bir hizmettir. İşte tam bu noktada, Metro Ethernet hizmetiyle devreye Teknotel Telekom giriyor! Teknotel Telekom olarak, Metro Ethernet altyapımızı yüksek kapasiteler ile destekleyen farklı operatörlerin yurtiçi ve yurtdışı fiber optik erişim altyapıları sayesinde müşterilerimize sunduğumuz Metro Ethernet erişim hizmetlerinin sürekliliğini garanti altına alıyoruz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Neden Metro Ethernet Kullanılır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz