Sanallaştırma Tek Başına Yeterli Mi?

Teknotel Teknotel Sanallaştırma Tek Başına Yeterli Mi?

Sanallaştırma sanal bir kaynak üzerinden işletim sistem, dosya, sunucu, masaüstü, kaynak ve ağın oluşturulmasıdır. Çoğu zaman “virtualization” olarak da bilinen bu teknoloji, bulut bilişimin en önemli öğelerinden bir tanesidir. Kaynaklarınızı dilediğiniz ölçüde parçalara ayırabilme imkânı tanıyan sanallaştırma teknolojisi sayesinde fiziksel sunucularınızın yanı sıra bulut sunucularınızdan da maksimum seviyede verim alabilirsiniz. Sanallaştırma teknolojisinin temelinde “bir tane ile birçok şey yapma” fikri yatmaktadır. Kısacası, sanallaştırma ile tek bir sunucuya sahip olmanıza rağmen daha fazla donanıma sahipmiş gibi birden fazla işlem yapma kabiliyetine sahip olursunuz.

Sanallaştırma, 1960’ların başında ortaya çıkmış olmasına rağmen bulut bilişimin ortaya çıkması ile birlikte BT alanında vazgeçilmez bir hal aldı. Firmaların, bulut ortamında sanallaştırma teknolojilerinden faydalanmasıyla birlikte aynı bulut sunucuda birden fazla uygulama ve işletim sisteminin çalıştırılmasına olanak sağladığından kaynakların verimli kullanılması, donanım gereksinim ve hizmet maliyetlerinin azalması gibi avantajlar sağlamaya başladı. Sanallaştırma, bulut bilişimin bel kemiğidir. Verilerin güvenliği, gizliliği ve işlenmesi gibi pek çok konuda çözümler sunar. Öte yandan hataların izolasyonu, esneklik, kolay kullanım ve hızlı dağıtım gibi pek çok avantajı da bulunmaktadır.

Sanallaştırma (Virtualization) Avantajları

Sanallaştırma teknolojisinin firmalara sağlayacağı avantajlar;

sanallastirma-cloud-computing-teknotel-1024x651 Sanallaştırma Tek Başına Yeterli Mi?

Sanallaştırma (Virtualization) Avantajları

  1. Sunucu kapasitelerinin yüksek verimle kullanılabilmesi,
  2. İhtiyaç halinde hızlı bir şekilde yeni sunucu oluşturma imkânı tanıması,
  3. Problemsiz test ya da yazılım geliştirme süreçleri,
  4. Herhangi bir problem anında, sanal sunucuları çok hızlı bir şekilde yeniden çalışır duruma getirilebilmesi

Ancak, sanallaştırma tek başına sizi sistem yeterliliği noktasında kurtarmaz. Her ne kadar sayı bakımından azalmış olsa da hala fiziki sunucularınızın durumunu izlemek durumunda kalabilirsiniz. Öte yandan, ağ unsurları veya kurulum konularına hâkim değilseniz yönetim süreçleri zorlu bir hal alabilir. Ayrıca ileriye dönük ihtiyaçlarınızı belirleyerek maliyet hesaplamanızı yapmak, sürecinizi bu doğrultuda planlamalısınız. Bu da iş süreçlerinizde istediğiniz esneklik ve verimi azaltırken, şirketinizin yeni donanım ihtiyaçlarından kaynaklanan ilk yatırım maliyetleri de artacaktır.

Diğer taraftan bulut teknolojileri ile birlikte, işletmenizdeki dağınık düzen ortadan kalkarken firmanıza ait her türlü uygulama, veri ve donanımı tek bir alanda depolama imkânına sahip olursunuz. İş yaşantılarının her geçen gün hızla dijitalleşmesi ile birlikte ortaya çıkan ölçeklenebilir, esnek ve kesintisiz altyapı ihtiyacı bulut bilişimi daha fazla tercih edilir hale getiriyor. Bulut bilişin firmanıza sağlayacağı avantajları sıralamak gerekirse;

  • Esneklik ve verimlilik sağlar,
  • Mekân ve zaman bağımsız çalışma olanağı sunar,
  • Rekabet avantajı kazandırır,
  • Etkili iş gücü ve maliyet yönetimi sunar,
  • Çeviklik kazandırır,
  • Veri güvenliği
  • İlk yatırım maliyeti yoktur,

TEKNOTEL Vmware Certified Professional 6 ‘Data Center Virtualization’ partnerliği ile kurumunuza en güvenilir Cloud çözümlerini sunuyor. Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir Veri Merkezi altyapısı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak yedekli Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sanallaştırma Tek Başına Yeterli Mi? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz