Neden Disaster Recovery’e İhtiyaç Duyulur?

Teknotel Neden Disaster Recovery'e İhtiyaç Duyulur?

Dilimize Felaket Kurtarma olarak çevrilen ve kısaca DR olarak ifade edilen Disaster Recovery, herhangi bir problem ortaya çıktığında sistemin eski haline gelmesi ve sorunsuz çalışması için geliştirilen bir kurtarma sistemidir. Güvenlik çözümleri hem insan yapımı oluşan hem de doğal yöntemlerle ortaya çıkan her felaketlerde birçok açıdan analiz yapılmasına yardımcı olur. Bunların başında ise;

  • Fiziksel sunucular,
  • Sanal sunucular,
  • Depolama cihazları,
  • Network altyapısı analizi gelir.

Böylece yaşanan problem nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunların önlenmesi sağlanır. Bu da riskli fonksiyonlar varsa, bunların belirlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kurtarma süreleri değerlendirilir ve potansiyel maliyetler hesaplanır. Bunlara ek olarak her bir olay ve risk için planlama, tanımlama yapılır. Kurtarma adımları en iyi şekilde belirlenir ve görevlerin kusursuz şekilde tamamlanması sağlanır.

Disaster Recovery Olmazsa Yaşanabilecek Problemler Nelerdir?

Herhangi bir nedenle elektrik kesintisi olursa ve sistemde bu nedenle aksaklık söz konusu olursa birçok problem ortaya çıkar. Bunlardan en yaygın olanları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Birkaç gün boyunca kritik uygulamalar kullanılamaz hale gelebilir.
  • Birkaç saat acil uygulamalar geçersiz hale gelebilir.
  • Verilerin bazıları kaybedilebilir.
  • Veri yedeklerinin birçoğuna uzun süre erişim mümkün olmaz.
  • Yazılım ve ağ arızaları söz konusu olabilir.
  • Bu tür durumlarda planlama yapılmadığında ihtiyaç duyulan Ş

Bu tür sorunların yaşanmaması için yapılabilecek en iyi şey ise Disaster Recovery kullanımıdır. Aksi takdirde kötü amaçlı olmayan personel hataları nedeniyle birçok problem ortaya çıkar ve başarısız sonuçların elde edilmesi kaçınılmaz hale gelir.

Disaster Recovery Avantajları Nelerdir?

En ideal hizmetlerden biri olan ve birçok açıdan etkili çözümler üreten Disaster Recovery, kullanıcılarına çok çeşitli avantajlar sunar. Bunlar kısaca şu şekildedir:

  • Uygulamaların kullanıma hazır olma süreci kısalır.
  • Verilerin internet üzerinden tekrar sisteme yüklenmesine gerek kalmaz.
  • Etkili bir felaket kurtarma planı oluşturulur.

Özellikle küçük ve orta ölçekli firmalar için oldukça kullanışlı olan sistem, dış destek ve bakım ihtiyaçları için ekstra masraf ortaya çıkarmaz. Konuyla ilgili “Disaster Recovery Planı’nızı Yeniden Gözden Geçirin”, başlıklı blog yazımıza da göz atabilir ya da fazlası için tıklayabilirsiniz.Teknotel, kesintisiz çalışması gereken tüm bu süreçler için kurumlara profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in bulut platformu üzerinden çalışarak kurumlara kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Tier 3+ standartlarındaki Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Neden Disaster Recovery’e İhtiyaç Duyulur? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz