Neden Fiber İnternet Tercih Edilir? İşte 5 Neden

Teknotel-Neden Fiber internet Tercih Edilir

İnternette veri aktarımı sırasında fiber kabloların kullanıldığı durumlara fiber internet denilmektedir. Bu fiber kablolar, verilerin daha fazla ve daha hızlı şekilde aktarılmasını sağlarlar. Fiber internet artık işletmeler için hızlı ve yüksek kaliteli veri iletimi için olmazsa olmaz bir durum haline gelmiştir. Birçok kişi fiber bağlantının hızından haberdar olsa da diğer avantajları da bu bağlantıyı geleceğin bağlantı şekli haline sokar. Neden fiber internet tercih edilir, işte 5 neden;

1- Bant Genişliği:

Fiber internetin en önemli faydalarından birisi bant genişliğinin önemli ölçüde artırmasıdır. Bant genişliğinin artması ile veri iletimi yani indirme ve yükleme işlemleri hızlanır. Bakır tabanlı bir iletişimde veri iletimi ortalama 40 gigabitde maksimum seviyesine ulaşırken, fiber optik veriler ise ışık hızına yakın bir hızla taşınır.

2- Mesafe Sorunu Ortadan Kalkar:

Teknotel-Neden-Fiber-internet-Tercih-Edilir-2-300x200 Neden Fiber İnternet Tercih Edilir? İşte 5 Neden

Fiber başlangıçta uzun mesafeli ağlar için tasarlanmıştı. Uzak mesafedeki cep telefonu kuleleri için fiber optik ağ bağlantıları kullanılmıştı. Çünkü klasik bakır internet ağlarında sinyal merkezden uzaklara taşınırken bozulma yaşar. Bakır kablolar ortalama 100 metre ile sınırlıdır. Mesafe uzadıkça güvenilir iletim yöntemi olmasını engelleyen başka problemler de çıkar. Ancak bazı fiber bağlantılarda yaklaşık 40 km civarında sorunsuz şekilde ver iletimi sağlanabilir.

3- Fiber Kablolarda Elektromanyetik Parazit (EMI) Olmaz:

Bakır ağ bağlantılarında elektrik sinyali kabloların etrafında parazit alanı oluşturur. Eğer yan yana birden fazla kablo varsa, bu parazit yakındaki kablodan sızarak, verileri engelleyebilir. Bu durum mesajın iletilmesini zorlaması yanı sıra güvenlik riski de oluşturur. Fiber kablo üzerinde herhangi bir EMI oluşmaz.

4- Kesintisiz İletişim Sunar:

Fiber internet alt yapısının nitelikleri gereğince hem güvenli hem de kesintisiz bir iletişim sunar. Ayrıca telefon hattına ihtiyaç duymaması da büyük bir avantajdır.

5- Fiber İnternet Gelecek Odaklıdır:

Her yıl bant genişliği gereksinimleri gittikçe artıyor. Modern fiber kablolama alt yapısına yatırım yapmak, ağınızın kablolarını değiştirmeden gelecekte ihtiyaç duyulan hızlarda kolay şekilde çalışmanıza olanak verecektir. Kurumsal bir internet bağlantısı için fiber alt yapısında Metro Ethernet büyük kolaylık sağlayacaktır. Günümüzde bu iki kavram sıklıkla birbirine karıştırılır. Siz de Metro Ethernet ve fiber arasındaki farkı merak ediyorsanız bu yazımızı okuyabilirsiniz.

İşte tam bu noktada, Metro Ethernet hizmetiyle devreye Teknotel Telekom giriyor! Metro Ethernet, bugün de yarın da yaşayacağınız sorunlar karşısında duracak oldukça önemli bir hizmettir. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel, Metro Ethernet altyapımızı yüksek kapasiteler ile destekleyen farklı operatörlerin yurtiçi ve yurtdışı fiber optik erişim altyapıları sayesinde kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Neden Fiber İnternet Tercih Edilir? İşte 5 Neden ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz