Fiber ve Metro Ethernet Arasındaki Farklar

Teknotel Fiber ve Metro Ethernet Arasındaki Farklar

Konu internet teknolojilerine gelince Fiber ve Metro Ethernet kavramları sıklıkla karşımıza çıkıyor. Bunun nedeni, internet altyapısını oluşturan etmenlerin performans açısından son derece önem teşkil etmesidir. Nitekim bakır kabloların yerini Fibere bıraktığı Fiber internette çok daha yüksek hızlara ulaşmak mümkündür. Hal böyle olunca bu teknolojilerin önemi çok daha fazla görülür.

Bahsi geçen teknolojiye aşina olmayan kullanıcılar açısından Fiber ve Metro Ethernet kafa karıştırıcı olabilir. Oysa basit bir tanımlama yapılarak bu durum önlenebilir. Şöyle ki Fiber, daha çok kabloları nitelendirirken Metro Ethernet ise kurumsallığı ön plana çıkarır. Metro Ethernet hizmetinde kullanılan internet, Fiberdir.

Metro Ethernet Kullanım Alanları

İki yapının farklarını iyi anlamak için kullanım alanlarına bakmak, yeterlidir. Orta ve büyük ölçekli şirketler tarafından kullanılan Metro Ethernet, aynı zamanda kamu kuruluşları, hastaneler, organize sanayi bölgeleri ve teknoparklar tarafından tercih edilir. Yani çok daha kapsamlı ve kurumsal bir kimlikten söz etmek mümkündür. Oysa Fiber internet, bireysel kullanıcıları kendisine çeken internet çeşididir.

Günümüzde konut projelerinde doğrudan Fiber internet altyapısına rastlamak mümkündür. Oysa Metro Ethernet, kurulum gerektirir. Yani sadece Fiber altyapının bulunması yeterli olmaz. Buna ek olarak profesyonel bir şekilde kurulum yapılmalıdır. Simetrik erişim imkanı sunan Metro Ethernet, böylelikle yüksek ve sabit indirme – yükleme hızları yaratır. Ayrıca herhangi bir port kullanılamadığı durumlarda diğer bir port devreye girer. Bunun sonucunda kesintisiz internet erişimi oluşur.

Yedekli Hizmet ile Çalışma İmkanı

Kurumsal kullanım düşünüldüğünde yedekli çalışma süreci oluşturmak son derece önemlidir. Veri kaybı, doğrudan maddi kayıplara yol açabilir. Metro Ethernet, yedekli bir biçimde hizmet almayı sağlar. Doğrudan servis sağlayıcısının devreye girdiği süreçte veri kaybı yaşanması büyük ölçüde önlenir.

ADSL ve VDSL gibi epey yaygınlık kazanan hizmetlerden çok daha gelişmiş olan Metro Ethernet, gereksinimler düşünüldüğünde daha ekonomik bir çözüm yaratır. Birden fazla ADSL hattını yönetme ihtiyacını ortadan kaldıran hizmet, böylelikle yüksek performans ile düşük maliyet özelliklerini gözeten işletmeler için mükemmel fırsatlar yaratır. Daha fazla bilgiye bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz. Metro Ethernet yaşayacağınız sorunlar karşısında duracak oldukça önemli bir hizmettir. İşte tam bu noktada, Metro Ethernet hizmetiyle devreye Teknotel Telekom giriyor! Teknotel Telekom olarak, Metro Ethernet altyapımızı yüksek kapasiteler ile destekleyen farklı operatörlerin yurtiçi ve yurtdışı fiber optik erişim altyapıları sayesinde müşterilerimize sunduğumuz Metro Ethernet erişim hizmetlerinin sürekliliğini garanti altına alıyoruz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Fiber ve Metro Ethernet Arasındaki Farklar ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz