İşte Bulut (Cloud) Teknolojisinin Tarihçesi

İşte Bulut (Cloud) Teknolojisinin Tarihçesi

Her geçen gün daha fazla yaygınlık kazanan bulut teknolojisi, hem kurumsal hem bireysel açıdan pek çok fayda sağlar. Girişimlerde dahi önem teşkil eden bulut, bu açıdan yeniliklere imza atmayı destekler. Bu alanda yeni olan kişiler tarafından epey merak edilen bulut teknolojisi tarihçesi ise düşünüldüğünden çok daha ileri tarihlere dayanır.

Temel olarak bakıldığında 1950’li yıllarda bilgisayarlar için ortaya atılan zaman paylaşımı, günümüz bulut teknolojisi için de temel olarak düşünülür. Ancak net bir şekilde gözlemlenen ilk adım, Amazon S3 hizmeti ile ortaya çıkmıştır. Kullandıkça öde modelini kullanan hizmet, bu sayede maliyeti düşüren bir olanak olarak anılır. Geçen süreçte ise günümüz bulut teknolojisi şekil almıştır.

teknotel-iste-bulut-cloud-teknolojisinin-tarihcesi-2-e1578910689832-300x157 İşte Bulut (Cloud) Teknolojisinin Tarihçesi

İşte Bulut Teknolojisinin Tarihçesi!

İlk Açık Kaynak Altyapısı 2008’de Kullanıldı

Bulut bilişiminde Eucalyptus ilk açık kaynak, özel bulutların kullanılması için Amazon Web Services API ile uyumlu hale getirildi. Bu sayede aslında açık kaynak altyapısı için oldukça önemli bir adım atılmış oldu. Günümüzde bulut depolama çözümlerinin şirketler bazında şekillendirildiğini görmek mümkündür.

Karma yapının da ortaya çıkmasıyla birlikte günümüz sistemleri kullanılmaya başlanmıştır. Tüm bu adımları temel olarak nitelendirmek mümkündür. Kurumsal ve bireysel olmak üzere tercih edilen sistemlerin doğması, elbette bulut bilişiminin şimdiki halini almasını sağlamıştır.  Sadece iş için kullanılmakta kalmayan bulut sistemleri, eğlence amaçlı olmak üzere de tercih edilir. Streaming servisleri, aslına bakılırsa bu durum için epey güzel bir örnek teşkil ederler. Bulut bilişim ile ilgili detaylı bilgi için de Bulut Bilişime Başlamak konulu yazımız size yardımcı olacaktır.

Maliyeti Düşüren Yapı ile Tasarruf Olanağı

Bulut teknolojisi tarihçesi, aynı zamanda sistemlerin pratik ihtiyaçları gidermenin yanında maliyetleri de düşüren bir yapının benimsendiğini gösterir. Özellikle kullandıkça öde modeli, bu durumu çok iyi tanımlar. Yeni bir sunucu satın almak, son derece maliyetli olabilirken sadece kullanılacak kadar alanı satın almak, ekonomiktir.

Maliyeti düşüren yapı, bireysel kullanımda da etkisini gösterir. Bulut depolama alanı satın alırken ihtiyaç duyulduğu kadarlık bir alan satın alınabilir. Böylelikle tasarruf yapma imkanı elde edilir. Konuyla ilgili daha fazla detay edinmek ve bulut sistemlerinden faydalanmaya başlamak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Sonuç olarak…

Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir altyapı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

İşte Bulut (Cloud) Teknolojisinin Tarihçesi ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz