KOBİ’ler Neden Bulut Teknolojisini Tercih Ediyor?

Sadece büyük işletmeler değil, aynı zamanda KOBİ olarak tanımlanan küçük ve orta ölçekli işletmeler de günümüzde bulut teknolojisini tercih eder. Bu seçim sayesinde ilk yatırım maliyetlerinde azalma sağlanır ve dış kaynak kullanımıyla çok daha düşük maliyetle çalışmalar gerçekleştirilir.

KOBİ’ler için bu durum oldukça yararlı olur. Bu nedenle hem dünya genelinde hem de Türkiye’de bulut teknolojisine olan ilgi her geçen gün artış gösterir. Genel olarak ilk yatırım miktarının düşürülmesi işletmeler için oldukça önemlidir. Bunun için de dış kaynak kullanımının tercih edilmesi ve bulut teknolojisinin kullanılması işletmeler için büyük bir avantajdır. Bu yeni nesil teknoloji sayesinde bilişim konusunda ciddi oranda tasarruf edilir ve KOBİ’ler için ihtiyaç duyulan sermaye %3 civarında düşer.

Düşük Maliyetle Dış Kaynak Kullanımı

Son yıllarda işletmeler için bulut sistemi en az internet kullanımı kadar önemlidir. İnterneti olmayan bir işletme düşünülemeyeceği gibi yakın zamanda bulut teknolojisi olmayan bir işletmenin de olması mümkün olmayacaktır.

KOBİ’ler her geçen gün bu teknolojinin sağladığı avantajların farkındalığına varır ve dış kaynak kullanımına yönelir. Böylece ihtiyaçlar düşük maliyetle karşılanır. Kaliteli ve güvenilir bir veri merkezinden profesyonel destek alarak bulut sunucu teknolojilerini tercih eden işletmeler, ilk yatırım maliyetinde yaklaşık %80 civarında tasarruf eder. Ayrıca işletmede kesintisiz ve hızlı bir veri erişimi sağlanır.

Bulut Teknolojisi Ayrıcalığıyla Yüksek Performans

Bulut teknolojisine sahip olan KOBİ’lerde üstün kalitede veri erişimi sağlandığı için yüksek performans ortaya çıkar. Dünya standartlarına uygun sunucuya, kaliteli ve modern veri merkezine, kesintisiz hizmet veren ağ teknolojileri gibi unsurlardan oluşan alt yapısıyla bulut teknolojisi işletmelerin bilişim alanındaki ihtiyaçlarına mükemmel şekilde yanıt verir. Bu tarz üstün kalitede hizmetin dış kaynaktan sağlanması çok daha kolay ve zahmetsiz olur.

Her Daim Güvende Tutulan ve Yedeklenen Veriler

Bulut teknolojisinden yararlanan işletmelerin verileri her daim maksimum güvenlik önlemleriyle korunur. Böylece verilerin üçüncü şahısların eline geçmesi ya da zarar görmesi önlenir. Düzenli olarak güncellenen veriler aynı zamanda yedeklenir. Bulut veri yedekleme çözümleri sayede olası kriz anlarında herhangi bir sorun yaşanmaz ve iş sürecinde kesinti söz konusu olmaz. Her zaman ulaşılabilir olan verilerle işletmenin maddi açıdan da zarar uğraması önlenir. Buna ek olarak işletmenin yaşanan sorunlar nedeniyle prestij kaybı yaşaması engellenir. Çoğu bulut hizmeti sağlayıcısı, geleneksel barındırma ile karşılaştırıldığında pek çok avantaj sunar. Ancak, Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir Veri Merkezi altyapısı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

KOBİ’ler Neden Bulut Teknolojisini Tercih Ediyor? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz