Kurumsal İletişimde Stratejik Güç: Bulut Teknolojileri

Teknotel Kurumsal İletişimde Stratejik Güç Bulut Teknolojileri

Bulut bilişim teknolojilerinin gelişmesiyle, marka iletişimi ve kurumsal iletişim gibi alanlar daha bağlantılı ve entegre bir hal alıyor. Kurumsal iletişim dünyası da dijital dönüşümle beraber hızla değişirken işletmeler, çalışanlar ve tüketiciler ile iletişim kurmak için cloud tabanlı teknolojiler tercih etmeye başladı.

Yakın zamanda Oracle tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, BT karar vericilerinin %65’inin uygulama içi bulut araçlarının işletmelerin iletişim şekline yön verdiğini belirtirken; %74’ü planlanan iş hedeflerine ulaşmak için bulut tabanlı iletişim araçlarının gerekli olduğuna inanıyor. Öte yandan, iletişim noktasında bulut tabanlı çözümlerden faydalanmanın tutarlı ve sürdürülebilir bir marka deneyimi için olmazsa olmaz olduğunun altı çiziliyor.

GlobeNewswire’a göre, 2019’de 1.5 milyar dolar olan global bulut iletişim pazarının 2027 yılına kadar 12 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Mobilite olma eğiliminin kurumlar arasında hızla yayılması, kurum kültüründeki değişimlerin yanı sıra firmaların tüketici ile olan iletişim tarzında da köklü değişikliklere neden olmuştur. Biz de bulut teknolojilerinin, firmanızın kurumsal iletişimin farklı yönlerini nasıl etkilediğini sizler için açıkladık;

  • Bütünleşik İletişim

Verimlilik, daha iyi iş birliği, kolay ve etkili süreç yönetimi gibi pek çok alanda fayda sağlayan bulut teknolojilerinin kurumsal iletişim noktasında da oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Bulut teknolojileri ile işletmenizin eş zamanlı (sesli telefon, web/sesli/video konferans ve anında mesajlaşma) ve eş zamanlı olmayan (e-posta, faks vb.) iletişim araçlarını bir çözümde birleştirerek firmanızın verimliliğini artırabilirsiniz. Öte yandan farklı iletişim kanallarının çapraz etkileşiminin sağlanması noktasında bulut teknolojisinden faydalanmanız etkili ve hızlı iletişim kurmanızı kolaylaştıracaktır.

  • Olumlu Müşteri Deneyimi

Artan müşteri deneyimi trendleri arasında bulut tabanlı iletişim araçları da yer alıyor. Günümüzde tüketiciler markalarla veya firmalarla geleneksel iletişim araçları dışında sosyal ağlar veya diğer gerçek zamanlı iletişim kanalları üzerinden etkileşime geçmeyi tercih ediyor. Bulut tabanlı iletişim araçları sayesinde firmanız için çok fazla yatırım yapmadan mevcut ve potansiyel müşterilerinizle iletişime geçerek onlarla bağ kurabilir ve müşteri sadakatini artırabilirsiniz.

Bulut teknolojisinin müşteri deneyimi yaratma noktasında sağlayacağı bir diğer avantaj ise firmanıza real-time marketing ile müşteri taleplerine hızlıca cevap verebilme kabiliyeti kazandırmasıdır. Öte yandan, kurumsal iletişim ve pazarlama arasındaki sınırların ortadan kalkması sayesinde firmanızın rekabet gücü de artacaktır.

teknotel-blog-kurumsal-iletisimde-bulut-bilisim-300x253 Kurumsal İletişimde Stratejik Güç: Bulut Teknolojileri

Kurumsal İletişimde Stratejik Güç: Bulut Teknolojileri

  • İletişimde Esnek Yapı

Son zamanlarda hayatımızın pek çok alanında mobil uygulamalardan faydalanıyoruz. Yapılan bir araştırmaya göre ise, özel ve iş hayatımızdaki iletişimimizin neredeyse %90’ı mobil uygulamalar üzerinden gerçekleşiyor.  Hal böyle olunca, e-posta gibi mevcut iletişim kanalları yerini kolay ve hızlı erişim imkânı sunan website, sosyal medya ve kurumsal portallara bırakmaya başladı. Zira bulut tabanlı iletişim araçları dijital olmayan alternatiflere kıyasla herhangi başka bir sisteme daha hızlı bağlanma olanağı sunar. Sadece iç iletişim değil aynı zamanda müşteri ilişkileri noktasında da esneklik sunan bu yeni yapı sayesinde iş takip ve süreçleriniz de kolaylaşacaktır.

  • Çalışan Veriminin Artması

Bulut teknolojilerinin hızla benimsenmesini sağlayan en önemli unsurlardan birisi de firmaların yüksek verimlilik düzeylerine ihtiyaç duymasıdır. Hayatın her alanında olduğu gibi kurumsal iletişimin de hızı arttı. Bugün, firma yetkililerinin çok çeşitli kanalları eş zamanlı yönetmesi gerekiyor. Markaların, iletişim stratejisi ile doğru orantılı olarak sahip olduğu sosyal medya hesapları, web siteleri veya intranet gibi uygulamalardan yüksek verim almasının yolu ise bulut teknolojilerinden geçiyor. Bulut tabanlı servisler sayesinde çalışanlar, hedef kitle, mevcut müşteri ve dahası tüm pazarla iletişim kurmak hiç olmadığı kadar yüksek bir hızda gerçekleşir.

Tüm bu özellikler söz konusu olduğunda devreye profesyonel Bulut hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Kurumsal İletişimde Stratejik Güç: Bulut Teknolojileri ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz