İnternette Veri Güvenliği

İnternette Veri Güvenliği

İnternet saldırılara açık bir platform olup, internet sitelerinin müşterilerin kişisel bilgilerini güvende tutmak için gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. Özellikle e-ticaret sitelerinde kişisel bilgilerin karış tarafa aktarıldığı durumlarda güvenli bir alışveriş için veri güvenliğinin sağlanması amacı ile SSL sertifikaları kullanılmaktadır. SSL sertifikası nasıl çalışır, nasıl kurulur ve internette veri güvenliği açısından neden önemlidir sorularının cevabını sizler için bir araya getirdik.

SSL Sertifikası Nedir ve Nasıl Çalışır

SSL sertifikası nasıl çalışır sorusundan önce SSL sertifikasının ne olduğuna bakmak gerekmektedir. SSL, internet ya da bilgisayar ağı üzerinden güvenle veri transferi yapabilmeye imkân tanıyan bir teknolojidir. SSL sertifikası bağlanılan web sitesinin kimliğini doğrulamaya imkân tanır. Bunun yanında ilgili siteye gönderilen bilgilerin güvenle transferi SSL sertifikası ile mümkündür.  SSL bağlantısı üzerinden veri transferi uygun anahtar ve şifre ile yapılabildiğinden dolayı yetkisiz bağlantılara imkân tanır.

SSL teknolojisinin çalışma mantığı çift anahtarlı şifreleme ile sağlanmaktadır. Normal şifreleme sistemlerinde güvenli veri transferi için tek bir anahtar her iki tarafın paylaştığı ortak bir anahtar olarak kullanılır. SSL sertifikası sisteminde ise her bir bağlantı için ayrı bir anahtar oluşturulduğundan dolayı daha yüksek güvenlik sağlanmaktadır. SSL sertifikasının veri transferinde iki anahtar kullanılır. Bu anahtarlardan birisi açık anahtar olup, iki tarafın erişimine imkân tanır. Diğer anahtar ise özel anahtar olup, bu anahtarın bilgileri sunucuda saklanmaktadır. SSL sertifikaları edinebilmek için satın alma yoluna gidilebilir.

SSL Sertifikaları İle Sitenizi Güvende Tutun

Özellikle e ticaret sitelerinde güvenlik çok önemlidir. Müşterilerinizi güvende tutmak ve SSL sertifikaları ile veri güvenliğini sağlamak için bizi tercih edebilirsiniz. SSL sertifikası nasıl çalışır, SSL sertifikası nedir gibi sorulara firmamızdan tatmin edici cevaplar alabilirsiniz. Firmamız kurumsal internet, veri merkezi çözümleri, cloud, hosting seçenekleri ile faaliyet göstermektedir.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken bu perakende işletmecileri için profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in bulut platformu üzerinden çalışarak hem müşterilere hem de perakendecilere kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

İnternette Veri Güvenliği ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz