Colocation Sağlayıcısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknotel Colocation Sağlayıcısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurumlarınız için Veri Merkezi seçerken elbette ki dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Belki de konunun biraz daha dışında olan kurumsal müşteriler için ”Veri Merkezi, Veri Merkezi’dir” söylemi, sıkça rastlanan bir klişe olsa da aslında öyle de değildir. Kurumsal müşterilerin isteklerini destekleyen iş uygulamalarının yüksek performansla çalışması, SLA kapsamlı kesintisiz hizmet sunma gibi önemli hususlar vb. istediğiniz iş hedeflerine ulaşma sürenizi ve sonucunuzu da etkiler.


SEÇİMDEKİ EN KİLİT NOKTA; KOLAY ULAŞIM


Veri merkezinin kolay ulaşım imkanı sunan merkezi bir lokasyonda bulunmasından tutun da ağ entegrasyonuna kadar donanımlarınızı entegre ederken göz önüne alınması gereken önemli unsurlar bu seçiminiz için de hayati önem taşımaktadır. Veri Merkezi’nden talep ettiğiniz  verilerin size gelirken ki süresi ve olası gecikmeler birçok işi etkiler ve ufak gecikmeler bile şirketinizin işleyişini sekteye uğratabilir. Veri Merkezi seçimi yaparken belki de kurumsal müşterilerimizin en çok sorduğu ve üzerinde durduğu konu ise; güvenlik.


GÜVENLİĞİ ÜST SEVİYEDE TUTUN


Öngörülemeyen sorunlar ve dışarıdan gelen tehditlere karşı üst düzey güvenliğe sahip veri merkezleri her zaman tercih sebebiniz olmalıdır çünkü bu tarz müdahaleler şirketler için telafi edilmesi güç sorunlar yaratabilir ve yıkıcı bir etkiyle şirketinizi dahi yerle bir edebilir. Sektörden sektöre, şirketlerin işleyiş tarzından yönetiliş tarzına kadar her türlü farklılık sizin ihtiyaçlarınızı da doğrudan etkiler. Seçimlerinizi de bu ihtiyaçların doğrultusunda yapmanız şirketiniz için doğru hamle olacaktır.

Gelecek yazımızda ise Veri Merkezi’nin temel taşlarından olan operasyon ekibine personel seçmenin önemine değineceğiz.

Colocation Sağlayıcısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz