Colocation Nedir?

Colocation, Türkçe kullanımı ile “sunucu barındırma” hizmeti, fiziksel sunucu barındırma servisi olup firmanıza ait sunucuların profesyonel veri merkezi ortamında barındırılmasını ifade eder. İş uygulama ve BT altyapılarının profesyonel bir şekilde ve hızla yönetilmesine olanak sağlayan Colocation, dijital dönüşüm ile birlikte artan rekabetçi pazar şartlarında firmanızın hayatta kalması ve hatta büyümesi için önemli bir veri merkezi servisidir.

Colocation’da, donanımı size ait olan sunucuların muhafaza, kabin, elektrik, internet bağlantısı, güvenlik ve teknik destek gibi ihtiyaçları profesyonel bir veri merkezi tarafından karşılanır. Bu sayede, BT altyapı ve sunucularınızın ihtiyacı olan altyapı ve diğer teknolojik ihtiyaçlara sahip olmuş olursunuz.

Colocation Avantajları Nelerdir?

Profesyonel bir veri merkezinden alacağınız Colocation servisi ile pek çok konuda avantaj sağlayabilirsiniz.

Güvenlik avantajları:

Sunucularınızın ve BT altyapınızın kesintisiz bir şekilde çalışması için fiziksel ve network altyapısının güvenliği eşit derecede önemlidir. Fiziksel güvenliğin sağlanması veri merkezinin bulunduğu konum, geçiş kontrol sistemleri, doğal afet veya yangın gibi durumlara karşı alınan tedbirler gibi pek çok konuyu kapsar. Colocation ile birlikte, profesyonel bir veri merkezinin sunduğu global standartlardaki güvenlik önlemlerine sahip olursunuz. Bu şekilde yüksek maliyetli güvenlik harcamalarından kurtulurken sahip olacağınız ileri düzeyde fiziki güvenlik avantajları sayesinde herhangi bir kesinti yaşamaksızın iş süreçlerinize devam edebilirsiniz.

Ağ güvenliği, antivirüs korumaları ve tehdit algılayan ek programlar, siber saldırılara karşı veri ve dolayısıyla sunucularınızın güvenliği için olmazsa olmaz önlemlerdendir. Colocation ile en üst düzeyde BT altyapı güvenliğiniz sağlanırken yasal düzenlemelere uyum noktasında da oluşabilecek birçok sorunun önüne geçmiş olursunuz.

Ekonomik avantajlar:

Yeni bir veri merkezi kurmak yerine Colocation’ı tercih etmeniz halinde kurulum ve işletme yükünün yanı sıra erişim yatırımları ile ilgili maliyetleriniz de ortadan kalkacaktır. Bu sayede, IT altyapınızı yüksek performansta yönetmek ve iyileştirmek adına büyük harcamalar yapmanız gerekmeyecektir.

Teknik avantajlar:

Colocation, ihtiyaçlarınızın kusursuz bir şekilde ve hızla karşılanmasını sağlar. Sunucularınızla ilgili herhangi bir sorun meydana geldiğinde tam zamanlı uzman mühendisler, sorunlarınızla ilgilenerek hızla çözüme kavuşturur. Bu da IT departmanınızın operasyonel yükününün büyük oranda azalması anlamına gelir.

Kesintisiz elektrik ve iklimlendirme:

Sürekli çalışan cihazların ürettikleri ısı ve büyüyen iş hacmi nedeniyle artan sayıları, gerekli hava şartlarının sağlanmaması sebebiyle bozulmalarına neden olabilir. Bu da beraberinde sürekli iş sürekliliğinin aksamasını ve hatta durmasını getirir. Colocation hizmeti ile birlikte ihtiyacınız olan kesintisiz güç kaynağı ve iklimlendirme sistemlerine sahip olurken enerji kullanım maliyetlerinde ciddi oranda tasarruf sağlarsınız.

Profesyonel Colocation Servisi için Neden Teknotel’i Tercih Etmelisiniz?

Teknotel, her ölçekten firma için profesyonel Cloud ve Data Center hizmetleri sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçları ile Teknotel, tüm müşterilerine kesintisiz bir veri merkezi deneyimi sunar. Global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Colocation, Cloud Storage, Cloud Backup ve Disaster Recovery gibi data center servisleriyle iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Colocation Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz