İnternet Hız Testi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet vazgeçilmez bir parça oldukça ondan beklentimiz de artıyor. Ancak bununla birlikte internet hızı da gittikçe daha önem kazanmaya başladı. İster firma olun ve kurumsal internet hattınız olsun isterseniz de evde kullandığınız internet olsun, hız internet bağlantısında en önemli faktördür. Çünkü internetin hızı sayfaların kısa sürede açılmasından video veya görsellerin yüklenmesine ya da online uygulama veya oyunlarda aşırı derece gerekli bir durumdur.

İnternetin hızını ölçme imkanı vardır. İnternet hızı ile anlık veri indirime ve yükleme hızları ölçüşür. İnternetin hızını ölçmek için;

  • net
  • com
  • turktelekom.com, gibi sayfalardan yararlanabilirsiniz.

Hız testinde doğru aracı bulmak önemlidir. Çünkü bu testlerin doğruluğu çok önemlidir. Bu şekilde internette sorun olup olmadığı anlaşılır.

Hız Testi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnternet hızınızı ölçerken bazı huşulara dikkat etmek gerekir.

  • Ethernet kablosu ile bilgisayarı modeme bağlayın
  • Kablosuz özelliğini devre dışı bırakın
  • Bilgisayardaki tüm internet sayfalarını kapatın
  • Arka planda interneti kullanan uygulamaları devre dışı bırakın
  • Cep telefonlarınızın internet bağlantısını devre dışı bırakın

Bu işlemleri yapmak önemlidir. Çünkü hız testi internetin kullanım yoğunluğuna yani aynı saat içerisinde yakın bölgelerde interneti kullanan kişilerin sayısına, ev içerisinde tesisatın kalitesine ve modemin ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Kablo ile test yapılmasını tercih etmek gerekir. Çünkü kablosuz bağlantılarda hızda ciddi olarak performans kayıplar yaşanma ihtimali olabiliyor.

İnternet Hızını Arttırmak İçin Ne Yapılır?

Speedtest uygulaması internet hızı için en sık tercih edilen uygulamadır. Siteye girdiğinizde veya mobil uygulamasını yükledikten sonra testi başlatmak için “Begin Test – Testi Başlat” butonuna basmak yeterlidir. Sonrasında hız testi başlayacak ve sizin upload, dowload ve ping sürenizin sonucu ortaya çıkacaktır.

Eğer hızını yavaş ise, hızınızı arttırmak için ilk aşamada internet paketinizin kapsamını öğrenmelisiniz. Kapsamı düşük ise ilgili internet sağlayıcınız ile görüşerek paket değişikliği yapabilirsiniz. Ev içerisinde alt yapı veya modem eski olabilir. Bunlarda internet hızını etkiler. Yüksek verim sunan yeni kablolama sistemlerine geçiş yapabilir ve hızınız artırabilirsiniz.

Kurumsal firmalarda internet hızının arttırılmasına yönelik en yeni uygulamalardan birisi de Metro Ethernet teknolojisidir. Bu teknoloji ile fiber optik kablolar üzerinden bağlantı sağlanır. 5Mbps ila 10Gbbpss arasında yüksek bir hız sunar. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz de İşinizin Performansını Bir Adım Öteye Taşıyın: Metro Ethernet İnternet başlıklı yazımızı okuyun.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

İnternet Hız Testi Nedir, Nasıl Yapılır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz