E-Ticaret Firmaları için Black Friday ve Sonrasında Hayatta Kalma Stratejisi

Dünya genelinde birçok ülkenin “Black Friday” veya “Cyber Monday” olarak adlandırdığı indirim günleri, son yıllarda Türkiye’de de “Efsane Cuma” veya benzer isimlerle uygulanmaya başladı. E-ticaret firmalarının veya markaların online mağazaları üzerinden katıldığı bu uygulamalar bir nevi dönemsel indirim günlerini ifade etmektedir.

Pandemi ile birlikte e-ticaretin önemli oranda artmasının yanı sıra Kasım ayı süresince uygulanan “Black Friday”, “Efsane Cuma” ve “Cyber Monday” gibi günler de firmaların satış ve ciro rakamları üzerinde oldukça önemli etkiye sahip. Ancak bu dönemde, özellikle online alışverişlerde, siber saldırıların da arttığı gözlemlenmektedir. Bunun yanı sıra %150’lere kadar ziyaretçi trafiği, BT altyapı ve veritabanı kapasitelerinin de aynı oranda zorlanması anlamına gelmektedir.

Peki, e-ticaret şirketleri Black Friday ile başlayan ve yeni yıl ile devam eden bu dönemi herhangi bir müşteri veya itibar kaybı olmaksızın atlatabilmek için neler yapılmalıdır?

  • Hazırlıklı Olmak

Black Friday, Cyber Monday günlerinin yanı sıra yılbaşı dolayısıyla yoğunlaşan online alış veriş eğilimi firmaları bu dönemde herhangi bir aksaklık karşısında hazırlıklı olmaya mecbur bırakıyor. Zira yaşanabilecek herhangi bir aksaklık veya gecikme maddi kayıpların yanı sıra müşteri ve itibar kayıplarına da sebep oluyor. Amerikan araştırma firması Harris Poll’un yapmış olduğu ankete göre tüketiciler, e-ticaret sitelerindeki herhangi bir gecikme ve teknik aksaklık konusunda ya çok az sabırlı ya da beklemeksizin bulundukları sayfayı terk ediyor. Yine aynı araştırmaya, göre katılımcıların %46’sı mobil site veya uygulama 3 saniye veya daha kısa sürede yüklenmezse başka bir yerden alışveriş yapacağını ifade ediyor. Öte yandan, site / uygulama sürekli hata veriyor veya yavaş ise% 80’i beklemeden çıkacaklarını söylüyor. Bu da online perakende ve e-ticaret sitelerinin ufak ayrıntıyı bile gözden kaçırmadan altyapı ve donanım noktasında tamamen hazırlıklı olması anlamına geliyor.

  • Siber Güvenlik Önlemleri

    Teknotel-Blog-Https-ve-http-arasindaki-fark-nedir-e1594288626319 E-Ticaret Firmaları için Black Friday ve Sonrasında Hayatta Kalma Stratejisi

Bir diğer önemli nokta ise siber güvenlik önlemleridir. Özellikle böyle dönemlerde artış gösteren siber tehditlere karşı gerekli tüm önlem ve yatırımların yapılmış olması, e-ticaret firmaları için olmazsa olmaz bir kaidedir. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, son 24 ay içerisinde e-ticaret firmalarının %21’inde veri sızıntısı yaşanırken; bunların %70’inin kart bilgisine ulaşma amaçlı ve dışarıdan yapılan saldırılar olduğu belirtilmektedir. Hal böyle olunca, network altyapı, uygulama ve verilerini siber saldırılara karşı korumak için Firewall’dan başlayan bir dizi güvenlik tedbiri alınması konusu online perakende ve e-ticaret firmaları için kaçınılmaz oluyor.

  • Cloud Altyapısı

E-ticaret ve online dünyada herhangi bir kesintiye yer yok. Firmalar, her an her şekilde hizmet verebilir durumda olmak zorunda. Cloud altyapısı, sistemlerin sürekliliği için gerekli olan esneklik, süreklilik ve güvenliği sağlarken yüksek performanslı, hızlı ve ölçeklenebilir olması sayesinde e-ticaret firmaları için pek çok yönden avantaj da sağlamaktadır.

Bunun yanı sıra, olası kesintiler veya veri kayıplarının önüne geçmek isteyen firmalar, her ihtimalin göz önünde bulundurulduğu cloud tabanlı yedekleme ve felaket kurtarma planlarına da sahip olmalı. Çünkü etkili bir Cloud Disaster Recovery Planı ve Cloud Backup stratejisi, BT sistemlerinde bir donanım veya yazılım arızası durumunda servisler için kesintisizlik ve iş sürekliliği sağlayacaktır.

Teknotel-Blog-Https-ve-http-arasindaki-fark-nedir-e1594288626319 E-Ticaret Firmaları için Black Friday ve Sonrasında Hayatta Kalma StratejisiSonuç olarak…

Black Friday veya Cyber Monday gibi alışveriş ve ziyaretçi yoğunluğun arttığı dönemleri kolayca ve güvenli bir şekilde atlatabilmek için güçlü bir altyapı olmazsa olmaz.

Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Cloud servisleri ile her türlü şirkete iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, herhangi bir kesinti olmaksızın online varlığınızı ve güvenirliğinizi koruyabilirsiniz. Ayrıca, Telehouse Istanbul Veri Merkezi’nde sunulan en önemli hizmetlerinden birisi olan bu güvenlik sistemleri, her türlü ölçekten kurumsal firmanın network altyapısında yaşayabileceği olası zararları minimize etmek üzere sunulmaktadır. Tüm hizmetlerinde olduğu gibi DDoS Güvenlik Servislerinde de global ölçekte kendini kanıtlamış ve kurumların ilk tercihi olan firmalar ile çalışmaya eden Teknotel Telekom, VOXILITY, FORTINET ve VERISIGN DDoS Güvenlik Servisleri ile DDoS ataklarının önüne geçerek iş sürekliliği sağlarken veri kayıplarının da önüne geçiyor.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

E-Ticaret Firmaları için Black Friday ve Sonrasında Hayatta Kalma Stratejisi ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz