Domain Satın Almadan Dikkate Almanız Gereken 7 Madde

Alan adı olarak bilinen domain, internet üzerinde erişilebilir olmanın en önemli unsurlarından biridir. Domain ne kadar rahat hatırlanırsa, web sitesine ulaşmak o kadar kolay olur. Bu da web sitesinin trafiğini arttırarak, hedef kitlenin daha kısa sürede satış için teşvik edilmesine yardımcı olur.

Bir nevi web sitesinin kimliği olan domaini satın almadan önce dikkate almanız gereken birçok husus vardır. Bunların en önemlileri ise şu şekildedir:

1- En Tercih Edilen Alan Adı Uzantılarından Birini Seçmelisiniz

Siteniz için domain satın alacağınız zaman alan adı uzantılarından hangisini seçeceğinize karar vermelisiniz. Çok sayıda uzantı olmasına rağmen, ülkemizde ve dünya genelinde en çok tercih edilenler;

  • .com,
  • .net,
  • .org şeklindedir.

Yaygın kullanılan uzantılardan birinin belirlenmesi, size büyük bir avantaj sağlar.

2- Akılda Kalıcı ve İlgi Çekici Bir Domain Seçmeye Özen Göstermelisiniz

Seçeceğiniz alan adının birçok niteliği aynı anda taşıması gerekir. Bu niteliklerin en önemlileri;

  • Akılda kalıcı,
  • Kolay okunabilir ve yazılabilir,
  • Özgün,
  • Web sitesi amacını en iyi anlatan,
  • İlgi çekici,
  • En fazla 12 karakterden oluşan isimlere yönelmek önemlidir.

Böylece hedef kitle üzerinde olumlu etki yaratılarak, uzun vadede web sitesinin kalıcı ve başarılı sonuçlar elde etmesi sağlanır.

3- Arama Motoru Kriterlerine Uygun Domain Belirlemelisiniz

Domain satın almadan önce, belirlediğiniz alan adının SEO açısından durumunun ne olduğu incelenmelidir. Bu noktada alan adı ile;

  • Web sitenizin içeriklerinin kapsamı,
  • Hangi hedef kitleye hitap edileceği,
  • Anahtar kelime analizi gibi unsurlar uyum içerisinde olmalıdır.

Doğru bir kombinasyon ile alacağınız domain, arama motoru sonuçlarında size olumlu katkı sağlar.

4- Zorunlu Olmadıkça Tire (-) Kullanmamalısınız

Alacağınız domain pratik bir şekilde yazılmalı ve okunmalıdır. Bu nedenle hedef kitlenin markaya erişimini kolaylaştırmak için, tire (-) kullanımından kaçınmalısınız. Aksi takdirde alan adının kullanımı zorlaşır ve ziyaretçi sayısı istenilen miktarlara ulaşamaz.

5- Markalaşma Potansiyeli Yüksek Olan Domain Seçmelisiniz

Uzun vadede düşünüldüğünde seçilen domainin markalaşma potansiyeli yüksek olmalıdır. Marka değeri taşıyan ve akılda kalıcı isimler kullanılmalıdır.

6- Domain Alırken Güvenilir Bir Firmaya Başvurmalısınız

Hosting olarak bilinen domain paketi alma işlemi, muhakkak güvenilir ve saygın bir firmadan yapılmalıdır. Böylece ihtiyaç halinde yenileme ve transfer işlemlerinizi sorunsuz halledebilirsiniz. Bu noktada E-ticaret Siteniz için Doğru Domain ve Hosting Seçimi, başlıklı blog yazımıza göz atabilirsiniz.

7- Globalleşmek İstiyorsanız Alan Adı İçin İngilizce Kelimeler Seçmelisiniz

Eğer web sitenizin globalleşmesini istiyorsanız, domain seçiminde İngilizce kelimelere yönelmelisiniz. Bununla birlikte yine kelimelerin basit ve akılda kalıcı olması gerekir. Yurtdışına açılmayı planlıyorsanız, domainin Türkçe kelimelerden oluşması sizin için dezavantaj olur.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Data Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Domain Satın Almadan Dikkate Almanız Gereken 7 Madde ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz