7 Adımda cPanel’de FTP Hesabı Oluşturma

Teknotel cPanel nedir? cPanel’in Kullanıcıya Faydası Nedir?

Günümüzde en çok tercih edilen kontrol paneli cPanel uygulamasıdır. Bu nedenle cPanel üzerinde FTP hesabının nasıl oluşturulacağını bilmek gerekir. Dosya transfer işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılan FTP, hosting sunucusunda yer alan dosyaları, diğer ortamlara sorunsuz ve hızlı bir şekilde göndermek için idealdir. Ayrıca istenildiğinde hosting sunucusuna herhangi bir dosya yine FTP ile eklenir ya da buradaki dosyalardan biri silinir.

cPanel’de FTP hesabı oluşturmak için şu 7 adımın gerçekleştirilmesi gerekir:

1.Adım:

Öncelikle cPanel hizmeti sunan hosting paketi alınmalıdır. Böylece panelde FTP hesabı rahatlıkla açılabilir.

2. Adım:

Paket alındıktan sonra hosting hesabında yer alan FTP sistemine erişim sağlanır. Bunun için ise;

  • FileZilla,
  • CoreFTP gibi programlar ile mümkündür.

Ücretsiz FTP uygulamaları hakkında bilgi almak için Ücretsiz FTP Uygulamaları ve En İyi FTP Uygulamaları Nelerdir, başlıklı blog yazısına göz atılabilir. Bu programlar sayesinde hosting hesabında yer alan dosyalar üzerinde işlem yapmak mümkün olur.

3. Adım:

cPanel FTP hesabına giriş için kullanılan filezilla ya da CuteFTP gibi FTP uygulamalarından birine ihtiyaç duyulur. Bu nedenle uygulamanın bilgisayara indirilmesi gerekir. Ardından uygulamanın kurulması ve başlatılması sonucu, ekranda giriş sayfası belirir.

4. Adım:

Giriş için kullanıcı adı ve parola istenir. Bu süreçte hosting paketi için alınan bilgiler kullanılır. Bu bilgiler doğru girildiğinde sisteme erişim sağlanır.

5. Adım:

Şifre ve kullanıcı adı bilgileri doğru girildiğinde masaüstüne benzerlik gösteren bir sayfa belirir. Burada görseller ve görsellerin altında açıklamalar bulunur. Bunların üzerine tıklandığında ilgili bölüme giriş yapılır

6. Adım:

FTP hizmeti veren hosting paketinde cPanel giriş bilgileri ile FTP hesabına rahatlıkla girilir ve istenen dosyalara erişilir. Bu dosyaların tamamı güvenle yönetilir. Şayet web sitesi üzerinde çalışacak başka kullanıcılar sda varsa, onlar için ek FTP hesabı açılması gerekir.

Ek hesap üzerinden sisteme giriş yapan kişiler sadece dosyalara erişim sağlayabilir ve diğer cPanel uygulamalarına giriş yapamaz. Bu tür ek FTP hesabı açmak ise oldukça kolaydır. Yapılması gerekenler şu şekildedir:

  • Mevcut hesap bilgileri ile cPanel arayüzüne girilmelidir.
  • cPanel arayüzünde yer alan Dosyalar/Files sekmesine gelinmelidir.
  • Dosyalar bölümünden FTP Hesapları/FTP Accounts kısmı kullanılmalıdır.
  • Bu bölümde istenen bilgilerin doldurulması ile yeni bir ek FTP hesabı açmak mümkündür.
  1. Adım:

Artık oluşturulan FTP hesabı üzerinden bütün dosyaların aktarımı, eklenmesi ya da silinmesi gibi işlemleri takip edilip yönetilir. Böylece kısa sürede birçok dosya işlemi gerçekleştirilerek zamandan ve iş gücünden tasarruf edilir. Dosyaların güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi ve yüksek performans ile verimli çözümler üretilmesi için Dedicated Server hizmeti almak mümkündür.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

7 Adımda cPanel’de FTP Hesabı Oluşturma ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz