Hybrid Cloud: En İyi Cloud Hizmetini mi Sunuyor?

Teknotel Hybrid Cloud: En İyi Cloud Hizmetini mi Sunuyor?

Hybrid Cloud altyapısı, işletmelerin bugün karşı karşıya kaldıkları güvenlik, ölçeklenebilirlik ve esneklik gibi sorunları gideren oldukça önemli bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Hybrid Cloud’u, kısaca, Private Cloud ve Public Cloud altyapılarının birbiriyle bağlantılı olarak çalıştığı karma bir Cloud olarak tanımlayabiliriz. Örneğin, bir şirket Public Cloud kaynaklarını ve uygulamalarını şirketin genelinin erişebildiği bazı işlemler (CRM, ERP vs.) için kullanırken; hassas iş verilerini depolamak için kendi Private Cloud’unu kullanmayı seçebilir. Buradaki kritik konu, Public ve Private Cloud’un, verilerin aralarında güvenli bir şekilde iletişim kurmasına izin veren şifreli bir bağlantı ile bağlanmış olmasıdır.

“Hybrid Cloud, Public ve Private Cloud’ları birleştirilmiş, güvenli ve otomatik bir ekosistemde bir araya getirerek, verilen her bir görev için en iyi platform seçimini yapma özgürlüğünü sunar.”

Hybrid Cloud Senaryoları: Artıları ve Eksileri

hybrid-cloud-teknotel-2-300x279 Hybrid Cloud: En İyi Cloud Hizmetini mi Sunuyor?

Bir kuruluşun Hybrid Cloud senaryosunu seçmesinin bir çok  nedeni var. Zira Hybrid Cloud doğru şekilde yönetilirse, şirketlere “her iki dünyanın da en iyisi” olarak hizmet verir. Hassas kurumsal veriler hala güvenli bir şekilde veri merkezlerinde muhafaza edilebilir ve saklanabilir, böylece birçok kuruluşun arzu ettiği değerli fikri mülkiyet veya müşteri verileri üzerinde sıkı kontrol sağlanır. Bununla birlikte, şirket, potansiyel Cloud tasarruflarından ve genele açık Cloud sağlayıcıları tarafından sunulan hızlı ölçeklenebilirlikten yararlanmaya devam edebilir.

Hybrid Cloud’un diğer bir avantajı ise, ölçeklenebilirliğin kolay olmasıdır. Böylece, veriler ve uygulamalar için daha fazla alan gerektiğinde, servisin buna göre ayarlaması oldukça kolaydır.

Hybrid Cloud’un teknoloji ve altyapı olarak herhangi bir dezavantajı yoktur. Ancak, bu yapı teknik olarak Public Cloud veya Private Cloud altyapısından daha zor yönetilir. Dolayısıyla,  BT ekiplerinin bu Cloud’un güvenliğini sağlamak; onu yapılandırmak ve planlamak için daha çok  zamana ve bilgi birikimine sahip olması gerekir. Tabi bahsettiğimiz tüm bu yetkinliklerin temelinde tecrübe yatıyor…  Bugün Teknotel olarak bizler, 30 yılı aşkın tecrübemiz ve hiçbir zaman ödün vermediğimiz profesyonel yaklaşımlarımızla sağladığımız Veri Merkezi hizmetlerimizde sizlere kesintisizlik, güvenlik ve esneklik sağlıyoruz.

Hybrid Cloud kuruluşunuz için en doğru seçenek olabilir!

Hybrid Cloud, tüm artılarıyla ele alındığında sizin için en doğru Cloud çözümü olabilir, tabii doğru bir Servis Sağlayıcı seçimiyle… Eğer siz de aşağıdaki ihtiyaçlara sahip olan bir kuruluşsanız:

  • Güvenlik, stabilite, güvenilirlik ve esneklik sizin için yüksek öncelikliyse,
  • İş geliştirme için BT çözümleri uygulamak ve yeniliği desteklemek veya kolaylaştırmak istiyorsanız,
  • Mevcut şirket içi BT altyapısı ihtiyaçlarınızı karşılamıyor; ölçeklenebilir ve esnek çözümlere ihtiyaç duyuyorsanız,
  • Sınırlı BT personeline sahipseniz,
  • BT hizmetlerine yatırım yaparken maliyeti kontrol altında tutmak istiyorsanız,
  • Dönemsel veya öngörülemeyen kullanım şekillerine sahipseniz,
  • Hızlı uygulama geliştirme gereksinimleriniz varsa, 

Hybrid Cloud sizin için en doğru çözüm olacaktır!

hybrid-cloud-teknotel-2-300x279 Hybrid Cloud: En İyi Cloud Hizmetini mi Sunuyor?

Kısacası, profesyonel çözümler sunan, güvenli, ölçeklenebilir, çevik ve iş odaklı Hybrid  Cloud  maliyeti azaltarak Cloud teknolojisinin sağladığı yüksek esneklik yeteneklerini bir araya getirmenin en etkili yöntemini temsil eder. Aynı zamanda şirket içi kontrol yeteneklerini korur ve güvenliği sağlar.  Böylece,  sizler içiniz rahat bir şekilde dijital dönüşüme odaklanabilirsiniz.

Israrla altını çiziyoruz: Hybrid Cloud Altyapısı Doğru Yönetilmelidir!

Hybrid Cloud’u gerçekten dinamik bir üretim ortamı haline getirmek için, verilerin ve mobil iş yüklerinin fiziksel konumları ne olursa olsun, altyapının tam güvenlik ve gerçek profesyonellik politikasını kapsayan bir çerçeveye dayanması gerekir. Dolayısıyla, Cloud Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir altyapı şart!

İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken tüm kurumlar için profesyonel bir Hybrid  Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, İstanbul Veri Merkezi‘nde güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Hybrid Cloud: En İyi Cloud Hizmetini mi Sunuyor? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz