Alan Adı Uzantısı Oluşturma Nasıl Yapılır?

Teknotel Alan Adı Uzantısı Oluşturma Nasıl Yapılır

Alan adı terimi bilişim teknolojisinde domain name olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu terim sahip olduğunuz web sitesinin internetteki adresidir. Kullanıcıların sitenize ulaşabilmesi için bu adresin olması gerekir. Alan adlarının uzantıları firma faaliyet alanlarına göre belirlenmektedir. Alan adı uzantı fiyatları da konumlarına göre değişmektedir. Bir web sitesinin uzantısına bakarak hangi alanda hizmet verdiği görülebilmektedir. Alan adı uzantısı oluşturma işlerinde hosting firmanız sizi yönlendirme yapacaktır.

Alan Adıyla Kendi Uzantınızı Oluşturabilirsiniz

Singapur’da toplantılar yapan ICANN yönetimi her firmanın kendi uzantısını oluşturabilmesi gerektiği ve bu konuda firmaların danışmanlık hizmeti alması gerektiği görüşü ortaya atılmıştır. Bilişim sistemindeki yeni yapıların geliştirilmesiyle birlikte, firmalar alan adı uzantısı oluşturma konusunda aksiyon alarak kendi alan adlarını oluşturmaya başlamışlardır. Firmalar alan adı uzantısı sahibi olabilmek için o uzantının hak sahibi olduklarını ispatlamaları gerekmektedir.

Teknotel Hizmetleri: Alan Adı

Teknotel olarak tüm müşterilere, ssl sertifikası, web hosting, mail hostig gibi tüm alanlarda hizmetler verilmektedir. Alan adı uzantısı oluşturma işlemleriniz için, mevcut uzantılara göre alan adı sorgulamaları yapabilirsiniz. Teknotel size alan adı uzantılarını, kullanıldığı sektöre göre farklı fiyat seçenekleri ile sunmaktadır. Yeni alan adı oluşturabilmek için detaylı araştırmalar yapmak gerekir. İstediğiniz alan adı ve uzantısına sahip olabilmeniz için bir an önce ön kayıt işlemi yaptırarak, alan adı belirlemesi yapmalısınız. Ön kayıt yaptırarak sizin belirlediğiniz alan adınızı ve uzantınızı başkalarının almasını önlemiş olursunuz. Teknotel sizin kaydınızı hemen oluşturarak size özel olmasını sağlayacaktır.

Alan Adı ve Uzantısı Türleri

İnternet siteniz için belirleyeceğiniz ve size başkalarının ulaşımını sağlayacak olan alan adı türleri çeşitli sektörlere göre belirlenmektedir. Bunlar: coğrafi, kamusal, sağlık, uluslararası, endüstri, medya, yaşam stili, para finans, spor, gayrimenkul, teknoloji, eğitim, profesyonel gibi farklı kategorilerde değerlendirilir. Alan adı ve uzantısı alma işlerinde büyük bir rekabet yaşanmaktadır. İstediğiniz alanda uzantıya sahip olmak sizin kurumsal kimliğinizin kaliteli olarak oluşmasını sağlayacaktır. Özellikle ticari marka sahiplerinin çok hızlı davranması ve diğer insanlardan önce kayıtlarını yaptırarak, firma isimlerine uygun alan ve uzantı belirlemeleri gerekir. İlk kayıt her zaman ticari markalara tanınmaktadır.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Alan Adı Uzantısı Oluşturma Nasıl Yapılır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz