Linux ile Windows Hosting Arasındaki Farklar Nelerdir?

Teknotel-Linux ile Windows Hosting Arasindaki Farklar Nelerdir

Yeni bir web sitesi kuracağınız zaman sadece hosting firması seçmeniz yeterli değildir. Hosting firmasını belirlediğinizde, hosting türüne de karar vermeniz gerekir. Günümüzde Windows ve Linux olmak üzere iki farklı hosting türünden birini seçebilir, web sitenizin kurulum işlemlerine anında başlayabilirsiniz.

Bu süreçte her iki hosting türünün özelliklerini iyi bilmeli ve ihtiyaçlarınıza en iyi şekilde yanıt veren seçeneği tercih etmelisiniz. Aksi takdirde ilerleyen süreçlerde ihtiyaçlarınızı giderme konusunda yetersiz kalan hostinginizi taşımak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle hosting konusunda net bir karar vermeden önce, konuyla ilgili araştırma yapmalı ve merak ettiğiniz konularda bilgi sahibi olmalısınız.

Web Sitenizin Formatına Göre Windows veya Linux Hosting Seçimi

Hangi hosting türünü kullanacağınıza karar verirken, web sitenizin formatı oldukça önemlidir. Windows ile Linux hosting türlerinin sunduğu avantajlar birbirinden farklıdır. Bu noktada sitenizin formatına uygun özelliklere sahip hostinge yönelmelisiniz. Bu sayede başarılı sonuçlar elde etmeniz mümkün olur. Web sitesi formatı söz konusu olduğunda;

  • Portal,
  • Forum,
  • Blog,
  • E-ticaret gibi özellikler akıllara gelir.

Web siteniz portal ya da forum formatında ise, PHP tabanlı Linux sizin için çok daha ideal bir tercih olur. Satış üzerine kurulan web sitelerinin hostingi ise, Windows tabanlı olursa daha avantajlı bir seçim gerçekleşir.

Windows Hosting ve Linux Hosting Özellikleri

Her iki hosting türünün kendine özgü çok çeşitli avantajları vardır. Bunların başlıcaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Hem Windows hem de Linux HTML ve JavaScript gibi popüler dosya tipleri ile uyumludur. Her iki dosyada da tercih edebileceğiniz en ideal araç ise FTP sunucusudur.
  • PHP her iki sistemde de çalışır ama özellikle Linux hosting ile çok daha verimli sonuç alırsınız.
  • Linux ve Windows platformlarının her birinde MYSQL bulunur. Bununla birlikte Linux bu konuda daha başarılı çözümler üretir.
  • Her ikisinde de e-mail gönderim işlemi oldukça rahattır.
  • Windows hostinginiz varsa ASP.NET ve MSSQL kullanmalısınız. Linux hostingde ise PHP ve MYSQL kullanımı çok daha uygundur.

Kısacası her iki hosting türü de oldukça başarılı olmasına rağmen, farklı ihtiyaçlara yönelik özelliklere sahiplerdir. Bu nedenle kendi ihtiyaçlarınızı doğru belirleyerek, en ideal seçeneği tercih etmelisiniz. Kurumsal web hosting veya daha fazlası konusunda bilgi almak isterseniz de tıklayabilirsiniz. Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Data Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Linux ile Windows Hosting Arasındaki Farklar Nelerdir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz