Yapay Zekâ Teknolojisini 2020 Yılında Neler Bekliyor?

2019 senesinin bitmesiyle yapay zekâ teknolojisini 2020 yılında neler bekliyor, soruları da herkesin aklında yer teşkil etmeye çoktan başladı. Son yıllarda her sektöre giren yapay zekâ o kadar hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor ki, 2020 senedinde de herkesin gündemine oturacak gibi gözüküyor.

yapay-zeka-cinsiyetci-olabilirmi-teknotel-300x200 Yapay Zekâ Teknolojisini 2020 Yılında Neler Bekliyor?

2019 yılı Yapay Zekâ Endeksi bilgilerine göre dünya üzerinde özel sektörde yapay zekâya yönelik yatırımlar 70 milyar dolar civarını aştı. Raporda yapay zekâ ile ilgili konferanslara katılımında %30 oranında arttığı da verilen bilgiler arasında. Uzmanlar 2019 senesinde yapay zekâya dayalı teknolojilerin yükselişe geçtiğini belirtirken, bu alanda yapılan araştırma ve geliştirmelerinde hız kazandığını söylüyorlar. 2020’de ise araştırmaların yerini uygulamaların alacağı da yapılan tahminlerin arasındadır.

Yapay Zekâ Dünyasında 2020 Senesindeki Tahminler

Yapay zekâ her zaman robotlarla ilişkilendirilmiş olmasına rağmen ev aletlerinden ulaşım araçlarına, kişisel kullanıma yönelik cihazlardan ofis ekipmanlarına kadar hemen her şeyin bir parçası haline geldi. Yapay zekâ teknolojisinin bu kadar gelişmesi ve gelişmeye devam etmesi bazı uzmanları da tedirgin ediyor. Ancak birçok yatırımcı da yapay zekâ odaklı teknolojilere güvendiklerini de dile getiriyorlar.

2020 senesinde yapay zekâ gelişmelerine yönelik trendlerin bazıları şu şekildedir;

Yapay Zekâ Teknolojisi Destekli Siber Güvenlik Önlemleri

Siber tehditler hem kişisel hem de işletme sahiplerinin büyük sorunu haline geldi. 2020’de yapay zekâ teknolojisinin bu saldırıların engellenmesinde önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor. Makine öğrenme sistemleri yardımı ile güncellenmiş yazılımlar, veri ihlalleri yanı sıra diğer kötü amaçlı tehditleri kolayca tespit edebilecek.

Blockchain ve Yapay Zekâ Entegrasyonu

Yapay zekâ teknolojisinin diğer teknolojilere entegrasyonu geçmişte bu konuda çalışan uzmanların en büyük sorunlardan biriydi. Şimdilerse ise bu sorun çözülmesi ile birlikte bu teknoloji hızla birçok sektöre de entegre edildi. Özellikle Blockchain gibi ileri teknolojiye yönelik entegrasyonların artacağı da düşünülüyor.

yapay-zeka-cinsiyetci-olabilirmi-teknotel-300x200 Yapay Zekâ Teknolojisini 2020 Yılında Neler Bekliyor?

Medya ve Eğlence Sektöründe Yapay Zekâ Kullanımı

2020 senesinde özellikle film ve oyun sektöründe yapay zekâ teknolojilerinin kullanımının artacağı ön görülüyor. Uzmanlar bu teknolojinin senaryo yazımından yapımlarda ve hatta oyunculuğa kadar yardımcı olacağı tahmin ediyorlar.

Yapay Zekâ İle Müşteriler İle Gerçek Zamanlı Etkileşimler

Dijital dünyada, sosyal medyanın önemi gittikçe artıyor. Ancak müşterilere yönelik etkileşimler bu alanda, çoğu zaman tek taraflı yani otomatik mesajlar şeklidedir. 2020’de gerçek zamanlı olarak yapay zekâ teknolojilerine dayalı pazarlama faaliyetlerinin olacağı da yapılan tahminler arasındadır. Yapay zekâ ile ilgili merak ettikleriniz ile ilgili Günümüzde AI (Yapay Zeka) Fantezisi ve Gerçeği başlıklı yazımızı okuyabilir ve daha fazlası için tıklayabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Yapay Zekâ Teknolojisini 2020 Yılında Neler Bekliyor? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz