Multicloud Nedir?

Teknotel Multicloud Nedir?

Son yılların en popüler bulut kavramlarından biri olan multicloud, birden fazla bulutun bir araya getirildiği sistemdir. Bu sayede bütün işlemler tek bir yerden yönetilebilir ve kontrol edilebilir. Bu da BT Bütün bulutların işleri multicloud ile çok daha sistematik şekilde yürür ve verimlilik maksimum seviyeye yükselir.

Multicloud Sistemiyle İlgili Yapılan Çalışmalar

Multcloud konusundaki çalışmalar halen devam eder ve bu konuda her geçen gün daha fazla gelişim kaydedilir. Özellikle;

  • Ağ profesyonelleri,
  • Alt-bulutun yönetilmesi,
  • Bindirmenin yönetilmesi,
  • Politikaların sürdürülmesi,
  • Süreçlerin otomatikleştirilmesi,
  • Çoklu-bulutun gerçeğe dönüştürülmesi gibi birçok amaçla yapılan bu çalışmalar, multicloud teknolojisinin çok daha güçlü olmasına yardımcı olur.

Multicloud sisteminde her bir departman için ayrı bir bulut vardır. Bu sayede yapılan işlemler çok daha iyi bir şekilde yürütülür. İş performansının en üst seviyeye yükseldiği çoklu bulut sisteminde, ağ üzerinde herhangi bir yavaşlama ya da aksama gibi problemler de ortaya çıkmaz. Ayrıca sistemin çökmesi söz konusu olmaz.

Multicloud Kullanmanın Faydaları

Multicloud kullanmanın pek çok faydası bulunur. Bunların başında maksimum güvenliği sağlaması gelir. İşle ilgili bütün kaynakların tek bir bulut üzerinde bulunması nedeniyle, bot ya da siber saldırı gibi tehlikeler oldukça risklidir. Çok bulutlu sistemlerde ise böyle bir durum söz konusu değildir. Aksine multicloud içerisinde yer alan bulutlardan birine herhangi bir saldırı olsa bile, diğer bir bulut hemen onun yerine geçer. Bu sayede ağ güvenliği ve ağ optimizasyonu konularında yönetim sorunsuz şekilde devam eder ve iş performansı maksimum seviyeye çıkar.

Multicloud ve maliyet performansı da kusursuzca optimize edilir. Normal şartlarda bir bulut platformuna geçiş oldukça zorlu ve maliyetlidir. Çoklu bulut sisteminde ise her bir bulutun iş yükü performansı rahatlıkla analiz edilebilir. Ayrıca bütün bulutlar için bilgi işlem ve depolama seçenekleri mevcuttur. Bu sayede iş yükü performansı yükselir ve performans gereksinimleri en ideal maliyetle karşılanır.

Kullanım kolaylığı ve sayısız avantajı ile her geçen gün daha çok rağbet gören çoklu bulut sistemi, sunduğu başarılı çözümlerle oldukça caziptir. Son dönemlerde yaygın olarak araştırılan multicloud kavramı, en çok merak edilen konular arasındadır. Özellikle “Her Hybrid Cloud Multi-Cloud Mudur” sorusu sıklıkla karşımıza çıkar. Bu konuda detaylı bilgi edinmek için ilgili blog yazımıza göz atabilir ya da tıklayabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Multicloud Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz