Fiber Altyapı ile Her Zaman Oyunda Kalın!

Teknotel Fiber Altyapı ile Her Zaman Oyunda Kalın!

Günümüzde oyun sektörü, sinema sektörünü bile gerisinde bırakırken dev firmaların da bu alana yaptığı yatırımların milyar dolarları aştığı biliniyor. Hal böyle olunca, oyun şirketleri bu zorlu rekabet ortamında varlığını sürdürebilmek adına kendi sınırlarını zorlamak durumunda kalıyor. Yeni nesil platformların ortaya çıkması, sanal gerçeklik ve çok katılımlı strateji ve savaş oyunları gibi gelişmeler ile birlikte oyun endüstrisi de heyecan verici bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen bir E-spor turnuvasına yarım milyar insanın başvurması ise bunun en büyük göstergesi olabilir.

Hem iş modeli hem de yeni teknolojilerin, konsol ve PC oyunları ile rekabet etmesi için uzun bir yolu olsa da cloud (bulut) tabanlı oyunların geleceğinin umut verici olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Günümüzde pek çok oyun artık, herhangi bir mağazaya gidip satın alma gereksinimi olmaksızın bulut tabanlı servisler ile satışa sunuluyor.

102476189_m-1-260x300 Fiber Altyapı ile Her Zaman Oyunda Kalın!

Fiber Altyapı ile Her Zaman Oyunda Kalın!

Hatta bir süre önce bulut ve oyun endüstrisinin önde gelen isimleri, oyunseverlerin herhangi bir konsol veya PC olmaksızın istedikleri oyuna erişim sağlayabilecekleri yeni bir iş modeli geliştirdiklerini duyurdu. “gaming-as-a-service” olarak isimlendirilen bu yeni hizmette, oyuncuların deneyimlerini ileri teknoloji ile artırmak amacıyla yola çıkılırken pek çok oyun şirketi de bulut altyapısının yüksek performansına ayak uydurabilmek adına oyunlarını geliştirmeye ve iyileştirmeye devam ediyor. Fiber optiklerle elde edilen yüksek internet bağlantısı ve hızı ise, oyun dünyasına iz bırakmak isteyen her firma için en önemli araç olarak görülüyor.

Yüksek Network Kapasitesi

Oyunun endüstrisinin doğası gereği, yüksek çözünürlüklü içerik oluşturulması ve sunulması için aynı şekilde yüksek kapasiteli bir internet omurgası hayati önem taşımaktadır. Hal böyle olunca, oyun şirketleri veri merkezlerini ve cloud kullanım alanlarını genişletirken internet ağlarının kapasite ve güvenlik özelliklerini artırmaya yönelik çalışmalar da gerçekleştiriyorlar.

Düşük Gecikme Oranı

Bir oyunsever için, özellikle de çok oyunculu bir ortamda düşük internet hızından daha kötü bir şey yoktur. Öte yandan, herhangi bir kesinti veya gecikme yaşatmayan internet bağlantıları, kullanıcı deneyimi üzerinden büyük farklar yaratıyor.

Oyun şirketleri olumlu kullanıcı deneyimi sağlamak adına oyun içeriklerini cloud ortamına taşımaya ve fiber altyapı ile desteklemeye devam ediyor.

Geniş Veri Merkezi Hizmetleri

Önde gelen oyun ve E-spor şirketleri, oyunseverlere daha fazla oyun sunabilmek adına data center servis çeşitlerini artırmaya başladı. Veri merkezi kapasitesinin yanı sıra internet bağlantı alanını da genişleten firmalar, olumlu kullanıcı deneyimini artırarak daha fazla kişiye ulaşmayı amaçlıyor.

Fiber internet, birçok endüstri için demirbaş haline gelirken bu teknoloji oyun endüstrisini de etkisi altına almışa benziyor. Neredeyse tüm gecikme ve kesilme sorunlarını ortadan kaldıran fiber altyapı sayesinde tutarlı ve hızlı hizmet vererek bulunduğunuz sektörde sürdürülebilir rekabet avantajı sağlayabilirsiniz.

Bu noktada, Metro Ethernet, Cloud ve Colocolation gibi iş süreçlerinizi ve hizmet kalitenizi artıran hizmetiyle devreye Teknotel Telekom giriyor!  Metro Ethernet, bugün de yarın da yaşayacağınız sorunlar karşısında duracak oldukça önemli bir hizmettir.  Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel, Metro Ethernet altyapımızı yüksek kapasiteler ile destekleyen farklı operatörlerin yurtiçi ve yurtdışı fiber optik erişim altyapıları sayesinde kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Fiber Altyapı ile Her Zaman Oyunda Kalın! ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz