Kesintisiz İş Süreçleri için Bulut Teknolojileri Şart Mı?

Şirketler artık dijital dünyaya ve değişen piyasa şartlarına hızla uyum sağlayabilmek için proaktif yaklaşım arayışları içerisinde . Bir anlık kesintiye bile tahammülü olmayan iş dünyası yeni teknolojilere yönelirken, şirketler artık istenmeyen durumlardan kaynaklanan zararların minimum seviyede kalacağı yaklaşımları tercih etmeye başladı. Hal böyle olunca bulut bilişim, getirdiği standartlar ve sağladığı avantajlarla şirketlerin öncelikli tercihi oluyor.

Peki, iş ve operasyonel süreçlerinizin devamlılığı için bulut teknolojileri size ne tür avantajlar sağlar?

  • Esnek Çalışma İmkânı

Bulut sistemlerinin sunduğu en önemli avantajların başında “esneklik” geliyor. Her zaman ve her yerden ihtiyaç duyulan belge ve iş uygulamalarına kolaylıkla erişilebildiği bu teknoloji sayesinde çalışanlarınız internet bağlantısı olduğu sürece verilere kolayca erişim sağlar ve iş süreçleriniz aksamadan devam eder. Hızlı ve kolay iletişim ve ekip işbirliklerine olanak sağlarken herhangi bir felaket durumlarında dahi iş ve operasyonel süreçleriniz aksamadan devam eder.

  • Maliyet Avantajı

Bulut teknolojileri, küçülen BT altyapılarının yanı sıra ilk yatırım maliyeti ve düzenli bakım harcamalarını ortadan kaldırması sayesinde işletmenize gözle görülür maliyet avantajları sağlar. Ayrıca “ pay as you go” bir başka deyişle “kullandığın kadar öde” sistemi sayesinde yalnızca kullandığınız kaynaklar için ödeme yaparak giderlerinizi verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

  • Güvenli Veri Yedekleme

Resmi çalışma dosyaları birçok temel ve gizlilik gerektiren bilgi içerir. Görüntülerden belgelere, e-tablolardan sunulara kadar işletmenize ait tüm verilerin güvenli bir şekilde yedeklendiğinden emim olmalısınız. Yalnızca harici sunuculara veya basılı belgelere dayalı yedekleme sistemi uzun vadede problemlere veya kayıplara sebep olacaktır. Bulut teknolojisinin sunduğu Disaster Recovery (Felaket Kurtarma) ve Cloud Backup (Bulut Yedekleme) çözümleri ile işletmenize ait belge ve uygulamaların güvenliğini sağlar, olası kayıpların önüne geçmiş olursunuz.

  • Yüksek Verimlilik

Bulut teknolojileri, az cihaz gereksiniminden kaynaklı düzenli çalışma alanları yaratarak çalışma ortamınızın verimliliğini optimize eder. Ayrıca, ihtiyacınız olan bilgi ve verilere her yerden, dilediğiniz zaman ulaşabilmeniz etkili zaman yönetimi imkânı sunar. Bulut bilişim uzak kaynakları kullandığı için bulut tabanlı verilere ve uygulamalara internete bağlı herhangi bir aygıtla erişebilir merkez ofis dışındaki veya şubeler arası iş süreçlerini kolayca yönetebilirsiniz. Dünyanın her yerinden erişim olanağı sunan bu yapı sayesinde ekibiniz ile işbirliği yaparak şirketinizin verimliliğini artırırsınız.

Teknotel-blog-kesintisiz-is-surecleri-icin-bulut-teknolojileri-sart-mi-e1586237275616-300x195 Kesintisiz İş Süreçleri için Bulut Teknolojileri Şart Mı?

  • Yüksek İnovasyon Performansı

Bulut teknolojilerinin vazgeçilmez hale gelmesinin bir diğer sebebi ise firmaların inovasyon performansı üzerinde yarattığı etki. Fiziksel altyapıya ve bununla birlikte gelen operasyonel ve işgücü maliyetlerine ihtiyaç duymayan bulut teknolojisi, işletmenizin ihtiyaç duyduğu inovasyon ve dijital dönüşüm için temel finansal engelleri ortadan kaldırır. İş gücü ve zamanın etkili kullanmasının yanı sıra hızlı geribildirim ve yeni fikirlere de olanak sunan bu teknoloji sayesinde çalışanlarınız asıl işlerini geliştirmeye veya yeni fikirler üretmeye yoğunlaşabilir. Bu da firmanızın yenilikçi bir yapıya sahip olarak değişen piyasa koşullarına karşı çeviklik kazanmasına yardımcı olur.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken tüm bu süreçler için kurumlara profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in bulut platformu üzerinden çalışarak kurumlara kesintisiz bir deneyim sunar.

Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Tier 3+ standartlarındaki Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Kesintisiz İş Süreçleri için Bulut Teknolojileri Şart Mı? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz