Dedicated Server Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Teknotel Dedicated Server Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Dedicated Server, şirket ya da tek bir kullanıcı için özel olarak oluşturulan paylaşımsız internet sunucusudur. Dedicated Server’ın Türkçe karşılığı Paylaşımsız sunucudur. Diğer sunuculardan en büyük farkı paylaşımsız internet sunucusu olmasıdır. Peki dedicated server kullanımı nasıl olmaktadır? İşte dedicated server ile ilgili bilgiler:

Dedicated Server:  Paylaşımsız Sunucu

Paylaşımsız yani Dedicated sunucular bir firmaya ya da tek bir kişiye özel olarak ayrılan sunuculardır. Bu sunucular başka bir şirket veya şahsın verilerini içinde barındırmaz. Sunucuların disk alanı, RAM ve işlemcisi sadece tek bir firmaya ya da tek bir kişiye özeldir. Paylaşımlı ve paylaşımsız sunucular arasında farklar bulunmaktadır.

Paylaşımlı sunucuyu bir örnekle anlatmak gerekirse paylaşımsız sunucuyu bir apartmana benzetebiliriz. Bu apartmanda apartman sakinlerinin kendilerine ait bir alanları vardır ve bu alanlar apartman sakinlerinin istedikleri gibi kullanmaları için ayrılmıştır. Kişiler bu apartmanı ortak alan şeklinde kullanırlar. Paylaşımsız sunucu ise müstakil eve benzetilebilir. Bu ev sadece bir kişiye aittir ve başkası tarafından bu alanlar kullanılamaz.

Dedicated Server Nasıl Kullanılır?

Dedicated sunucuya sahip olduysanız, sunucunun tüm saklama alanı sadece size ait olur. Bundan dolayı saklama ve barınma konusunda sıkıntı yaşamamış olursunuz. Site trafiğinin yüksek olduğu bir alanda, site sahiplerine belirli bir alan sunulmaktadır. Bundan dolayı sitede yavaşlama ve kısa süreli duraksama gibi durumlar ortaya çıkabilir. Dedicated server yüksek trafiğe sahip olan siteler için daha uygun ve kullanışlıdır. Çünkü kapasiteleri yüksektir ve sadece bir kişi tarafından kullanıldığı için performansın düşmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Dedicated server kullanımı için dedicated server türlerine göz atılabilir.

Dedicated Server Avantajları

Dedicated server kullanımı şu avantajları içerir:

  • Yazılımsal ve donanımsal olarak bağımsız olduğu için yüksek performans sağlar.
  • Daha uygun fiyat ile kaliteli bir alt yapıya sahip olursunuz.
  • Projeniz için gerekli olan altyapı özelliklerinden istediğinizi seçebilirsiniz.
  • Paylaşımsız sunucu olması nedeni ile yüksek kapasitelerde trafik alanları sunar ve yüksek performanslı bir hizmet almış olursunuz.
  • Veri güvenliği açısından avantajlı duruma gelerek dilediğimiz yazılımsal özellikleri kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Dedicated Server Kullanımı Nasıl Olmalıdır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz