Cloud Sunucu Nasıl Kurulur?

Teknotel Cloud Sunucu Nasıl Kurulur?

Cloud sunucular (bulut sunucular) CPU, RAM, disk ve trafik olmak üzere 4 ayrı ana bileşenden oluşur. Cloud sunucu nasıl kurulur sorusunun en yalın cevabı budur. Dünyanın farklı bölgelerindeki veri merkezlerinde yer alan bu sunucular sayesinde birden fazla kullanıcı sunucuyu istediği yerden kullanabilir.

Kullanıcıların bulut sunucular üzerinden yapacakları işlemlerde internet sitelerinin en güvenilir şekilde korunmasını sağlayabilecek seçenekler de yer almaktadır. Hiçbir kesinti olmadan çalışabilen internet siteleri bulut sunucularda barındırıldığı zaman ziyaretçilere kesintisiz hizmet sunabilir. Bulut sunucular iş ilerleyişinizin aksamadan devam edebilmesini sağlar.

Bulut sunucular, işlevsel özelliklere sahip olduğu için popülaritesini her geçen gün daha da yükseltmektedir. Web sitelerini ve alan adlarını barındırabilmek için tercih edilen bulut sunucular aynı zamanda veri tabanlarının yönetilmesi için de kullanılır. Yoğun kaynak yüklerinin yönetilmesi ve kolay bir şekilde ölçeklendirilebilmesi için de kapalı sunucu kaynakları kullanılır.

Cloud Sunucu Nasıl Kurulur ve Cloud Sunucuların Avantajları Nelerdir

Bulut sunucular bireysel internet sitelerinden kurumsal internet sitelerine kadar her düzeydeki internet sitesinin yararlanabileceği sunuculardır. Bulut sunucuların kontrol panelleri, site yönetiminin sağlanabilmesi ve internet sitesi dışı barındırma maliyetinin optimum düzeyde olması en bilinen özellikleri arasındadır.

Bulut sunucular, birden fazla sunucu üzerinden çalıştıkları için sunucular otomatik olarak belirli görevler kümesini gerçekleştirmeye başlar. Klasikleşmiş paylaşımlı hosting sunucularından farklı olarak, sunucunuzun arızalandığı durumlarda internet siteniz çalışmaya ve ziyaretçilere hizmet vermeye devam eder.

Kesintisiz bir hizmet sunabilen bulut sunucularda arıza geldiği zaman yedekleme işleminden yararlanılır. Kesintisiz sunucu hizmeti olan bulut sunucular, işletmenizin prestijinin zedelenmemesini sağlar.

Optimum Maliyet ile Sunucu Hizmeti

Bulut sunucular aynı zamanda avantajlı maliyeti sizlere sunar. İnternet sitenizin ziyaretçi trafiğine göre kullandığınız CPU kaynak tüketimi kadar ödeme yapabilme imkânınız mevcuttur.

Şirket içi donanımlarda arızalanma olabilir. Ancak bulut sunuculardaki arızalar ve hatalara karşı güven altına alınırsınız. Sizin ve internet sitenizin güvenliğini sağlayabilecek olan yüzlerce farklı sunucudan yararlanabilme imkânınız bulunmaktadır.

Sunucuların depolandıkları veri merkezleri üst düzey güvenliğe sahiptir. Kimlik tarayıcıları ve güvenlik kameraları ile güven altında tutulan bu bölgede her bir ayrıntı detaylı olarak düşünülmüştür. Yetkisiz kişilerin sunuculara ulaşabilmeleri tamamen imkânsız haldedir.

Yüksek Ziyaretçi Trafiğine Karşı Etkili Çözüm

Bulut sunuculardan yararlandığınız zaman istemcinin ihtiyaçlarını ölçeklendirebilirsiniz. Bulut sunucu sistemlerinde tek bir sunucunun fiziksel kısıtlamaları söz konusu değildir. İnternet sitenize yüksek bir trafik geliyor ise, bulut sunucu hizmetlerinde kullanılmayan ve pasif durumda olan kaynakları ek sunuculardan alabilirsiniz.

Veri tabanı yönetim araçları ve depolama gibi alanlarda da ön plana çıkan bulut sunucular sayesinde etki alanlarınızı yönetmeye başlayabilirsiniz. Uzaktan dosya transferi için FTP hesaplarınızı da kullanmaya devam edebilirsiniz. Veri tabanlarını güvenilir olarak düzenleyebileceğiniz sistem size farklı işlevsel özellikleri en pratik şekilde kullanabileceğiniz biçimde verir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Cloud Sunucu Nasıl Kurulur? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz