Domain Seçiminizde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Teknotel Domain Secimlerinizde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Domain (alan adı) sizin internetteki adınızdır. Yani World Wide Web üzerindeki kimliğinizdir de diyebiliriz. Sizi rakiplerinizden farklı kılar. Dolayısı ile alan adınız sizi, hizmetinizi ya da markanızı en doğru şekilde yansıtması gerekir. Eğer yeni bir domain alacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı temel faktörler vardır.

Basit Olun

Yazımı ve telaffuzu kolay, kısa ve unutulmaz isimler bulun. Herhangi bir anlamı varsa isminizin ilk harfi bile olabilir. Mesela; Facebook.com için FB.com gibi. Alan adınızı kısa ve kolay tutmak, hedef kitlenizin web sitenizin ismini hatırlamasına ve paylaşmasına yardımcı olacaktır.

Sayılardan ve Tire Gibi İşaretlerden Kaçının

Alan adınızı basit tutarken mümkün olduğunca sayı ve tireler kullanmayın. Bu ikisi dikkat dağıtır ve yanlış anlamalara neden olabilir.

Kısa ve Spesifik Olun

Domain uzunluğu düşünüldüğünde, kısa tutmak en iyisidir. Bu alan adınızın hatırlanmasını kolaylaştıracaktır.

Hedef Pazarınıza Özgü Olun

Alan adınızı hedef kitlenize özgü seçebilirsiniz. Mesela; sadece kadınlara yönelik iş yapacaksanız, alan adınızda bunu çağrıştıracak kelimeler kullanabilirsiniz. Örneğin; pembemotosiklet.com gibi.

Teknotel-Domain-Secimlerinizde-Dikkat-Etmeniz-Gerekenler-2-e1588161714391-300x176 Domain Seçiminizde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Domain Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Eşanlamı Kelimeleri de Düşünün

Günümüzde birçok domain ismi alınmış durumdadır. Bu birçok sektör için geçerli. Markanız için düşündüğünüz alan adı alınmış ise, uygun eş anlamlı kelimeleri çıkartarak, sizin için en uygununu seçin.

Anahtar Kelime Analizi Yapın

Google arama trendlerine göre sektörünüze ve hedef kitlenize özgü anahtar kelimelerin hacmine bakın. Bu kelimelerde iyi birer alan adı olabilir.

Kelimelerin Anlamlarına Dikkat Edin

Seçeceğiniz kelimelerin farklı coğrafyalarda farklı anlamları olabilir. Seçim yaparken bu durumu göz ardı etmeyin.

Sembolik İsimler Seçin

Markanızı tanıtıcı sembolik isimler seçebilirsiniz. Ancak bunu seçerken hedef kitleniz, ürünleriniz ve hizmetlerinizi de desteklemesi gerektiğini unutmayın.

Uygun Alan Adı Uzantısı Seçin

Alan adı uzantıları pazarlama ve müşteriler için çok önemlidir. “.com” en çok tercih edilen uzantıdır. Güven telkin etmek için “.com.tr” alabilirsiniz. Ancak “com” alınmış ise markanıza uygun başka uzantıları da inceleyin.

Farklı Uzantıları Da Alın

Markanızın güvenliği açısından “com” yanı sıra “net”, “org” gibi farklı uzantıları da satın alın. Domain uzantıları konusunda daha fazla bilgi isterseniz, en popüler domain uzantıları hakkındaki bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Doğru Firma İle Çalışın

Alan adları belirli süre ile alınır. Çalışacağınız doğru firma size iyi hizmet verecektir. Kurumsal firma sizin profesyonelliğinize katkı sağlayacaktır.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Data Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Domain Seçiminizde Dikkat Etmeniz Gerekenler ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz