Mail Hosting Nedir? Hangi Avantajları Sağlar?

Teknotel-mail hosting nedir ne ise yarar

İletişimde temel konulardan biri ilk izlenimdir. İlk karşılaşmalarda karşı taraf üzerinde bıraktığınız izlenim (ki bu ilk 7 saniyede gerçekleşir), iletişimin ileriki aşamalarının çerçevesini oluşturur. Fiziksel iletişimde imajınızı dış görünüşünüzle yansıttığınız gibi, sanal iletişimde de imajınızı yansıttığınız bazı öğeler vardır. Bunlardan biri web sitenizin, sayfa içi dijital elemanların, kurumsal kimliğinizle olan uyumu, resmiyeti ve fonksiyonel özellikleridir. Profesyonel hizmet veren firmaların kurumsallık derecesini belirleyen ilk faktör, alan adı ve e-posta adreslerinin uzantılarıdır.

Hosting ile Mail Hosting Arasındaki Fark Nedir?

Kurumsallaşan tüm firmalar, web sitelerini barındırmak için hosting hizmeti almak durumundadır. Kurumsal mail hosting, şirketin iç ve dış iletişiminde yoğun olarak kullandığı e-posta servisi için özel olarak sunulan barındırma hizmetidir.

Şirket içinde en alt kademeden en üst kademeye kadar her çalışanın ismine özel posta adresi belirlenebilir. personelismi@kurumsalisim.com şeklinde düzenlenen adres uzantısı, şirketin resmiyetini göstermesi açısından kural niteliğindedir. İnsanların daha çok özel kullanımları için halka açık şekilde sunulan genel e-posta sunucuları, amatör bir izlenim bırakır. Profesyonel çalışma hayatında elektronik postalar için özel adresler yerine kurumsal adreslerin kullanılması öncelikli ve önemlidir.

Mail Hosting Kullanan Firmaların Avantajları Nelerdir?

Evden çalışma sisteminin yaygınlaşmasıyla birlikte daha da önem kazanan e-posta iletişimi, kurumsal mail hosting yapılandırılmasını zorunlu kılar. Mail hosting servisini, isim tescil ve hosting paketlerini bir arada sunan şirketlerden temin etme şansınız vardır. Ancak servisin kapsamına dikkat etmelisiniz, çünkü bazı paketler sadece şirket içi yazışmalar için sunulur.

Web siteniz üzerinden veya dış kaynaklardan gelen e-postaların trafiğini sağlayan, rutin yedekleme yapan ve kullanıcı dostu arayüze sahip olan bir altyapı kullanmanız önerilir. Şirket hizmetlerinin ve satışa sunulan ürünlerin iyileştirilmesi için, müşteri geri dönüşleri mutlaka dikkate alınmalıdır. Site ziyaretçilerinden veya sadık müşterilerden gelen tüketici görüşleri, öneriler ve şikâyetler, gelişimin en temel ihtiyaçları arasındadır.

Geri bildirimlerde iletilen verilerden faydalanmak ve şirkette fiziksel olarak bulunmayan tüm kadroyu koordine ederek organizasyonun devamını sağlamak için kurumsal mail hosting kullanılmalıdır. Profesyonel olarak yapılması düşünülen tüm iş faaliyetlerinde, online işlemlerde kurumsal paketlerden yararlanılmalıdır. Bu konuda merak ettikleriniz varsa, Neden Kurumsal Hosting Kullanmalıyız? konusunu okuyarak daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Data Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

 

Mail Hosting Nedir? Hangi Avantajları Sağlar? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz